Kvůli roli si huntovala zdraví a trpí equinofobií. Hvězda Stmívání Kristen Stewart slaví narozeniny

Eva Lenská
Foto: Sony Pictures Classics

Dnes slaví 33. narozeniny americká herečka Kristen Stewart, kterou proslavila role Belly Swan ve filmové sáze Stmívání. Kromě toho také zdařile ztvárnila princeznu Dianu ve snímku Spencer. Za svůj přesvědčivý výkon byla dokonce nominována na Oscara. Nyní je čas si říci, jaké filmy s ní najdeme na Netflixu a přidat jako bonus několik zajímavostí.

Kristen Jaymes Stewart se narodila 9. dubna 1990 v Los Angeles. Lovci talentů ji objevili už v jejích 8 letech. Zpočátku hrála malé role a do povědomí režisérů se dostala až díky filmu Útěk do divočiny. Opravdu ji ale proslavila až upírská sága in Stmívání. V současné době si může role vybírat. Kromě herectví umí hrát na kytaru a velmi dobře zpívá. Je o ní známo, že velmi ráda mění účesy a miluje muže i ženy.

Na Netflixu ji můžete vidět v těchto filmech:

  • Šťastné a veselé
  • Stmívání
  • Twilight sága: Nový měsíc
  • Pořád jsem to já
Foto: Sony Pictures Classics

Zažila školní šikanu

O herečce se ví, že kvůli kariéře opustila školu a přešla na domácí výuku. Vůbec toho nelitovala, spíše naopak. Ve škole totiž zažívala těžkou šikanu. V určitém věku se oblékala jako chlapec a nosila do školy oblečení svého bratra. Ostatní dívky se jí za to posmívaly. V šesté třídě ji během tělocviku jedna ze spolužaček označila za nechutnou, protože neměla oholené nohy.

Kvůli roli si huntovala zdraví

Před natáčením snímku Svět podle Mallory, ve kterém hrála mladou prostitutku, schválně málo spala, učila se tančit u tyče v neworleanském striptýzovém klubu a jedla pouze mastná a nezdravá jídla. Také kouřila jednu cigaretu za druhou. Jejímu zdraví to neprospělo, ale Kristen patří k herečkám, které si v zájmu přesvědčivého ztvárnění role bez zábran ničí tělo.

Otevřeně mluví o své sexualitě

O Kristen je známo, že randila s muži i ženami. Je tedy bisexuální? Ne, tak docela. Ačkoli v roce 2017 přiznala, že je bisexuálka, v posledních letech to vidí jinak. V rozhovoru pro Harper’s Bazaar uvedla, že se neidentifikuje jako bisexuálka ani jako lesbička, ale prostě se v sexuální oblasti raději vůbec neoznačuje.

ČTĚTE TAKÉ: Jena Ortega si zahraje v pokračování legendární hororové komedie z roku 1988 od Tima Burtona

Foto: STX International

Trpí zvláštní fobií

Mnohokrát přiznala, že trpí equinofobií, což je vlastně chorobný strach z koní. Jako malá holka totiž spadla z koně a vážně se zranila. Tomuto strachu byla opět vystavena během natáčení Sněhurky a lovce. Překonat ho nebylo to vůbec lehké, nicméně scénář ji natolik zaujal, že na koňský hřbet nakonec vylezla.

Náročná role princezny Diany

Když dostala roli princezny Diany, mnoho lidí to překvapilo a některé dokonce pobouřilo. Kristen však všem vytřela zrak. V rámci přípravy na roli provedla rozsáhlý výzkum a zhruba šest měsíců se učila britský přízvuk a Dianin specifický způsob řeči. Zhlédla i seriál Koruna a spoustu starých rozhovorů s princeznou. Kvůli roli musela také hodně zhubnout a snažit se pochopit mateřství, aniž by sama děti měla.

Miluje mexickou kuchyni a vaření

Ačkoli je velmi štíhlá, velmi ráda vaří a také jí. Nejraději má mexickou kuchyni. Zbožňuje rybí a krevetové tacos a tortillovou polévku, kterou umí i uvařit. Také ráda peče jablkové a lokvátové koláče a přímo zbožňuje tmavě hnědou australskou pomazánku Vegemite. Cvičení ji moc nebaví, to se raději vzdá určitých potravin. Když potřebuje zhubnout drží nízkokalorickou dietu.

Zdroj: ČSFD, the list, hello magazine, mashed

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.