15 neuvěřitelných lží, které si herci vymysleli, aby dostali roli. Lhali Hemsworth, Clooney i Anne Hathaway

Eva Pospíchalová
foto: Warner Bros

Kdo z nás nikdy trošku nezalhal při pohovoru? Ani hollywoodští herci nejsou výjimkou, když se ucházejí o roli ve filmu nebo seriálu, kde se chtějí objevit. Napadlo by vás, co si o sobě proslulé celebrity často vymýšlejí?

I hvězdní herci si rádi přikrášlí svůj životopis! Jejich pracovní schopnosti, o kterých lžou, jsou však mnohem zajímavější než schopnost pracovat ve Wordu nebo Excelu. Zde je seznam umělců a jejich lží, při kterých byli přistiženi, a prozradili tak na sebe, že nejsou žádní svatoušci:

  1. George Clooney při rozhovoru s castingovou režisérkou tvrdil, že hraje v jednom připravovaném filmu. Režisérka na stejném snímku však také shodou náhod pracovala a Clooneyho si nepamatovala. Hercova vymyšlená praxe byla odhalena a on režisérku zoufale žádal, aby ho díky tomu nezavrhla. Naštěstí mu režisérka odpustila a později i zajistila roli, o kterou se ucházel. 
  2. Morgan Freeman je známý pro svůj ikonický hlas. Ve filmu Nevědomí si však herec chtěl i zahrát, a tak lhal, že má problémy s hlasem, aby se na plátně aspoň objevil.
  3. Mila Kunis zalhala o svém věku. Pravidlo při natáčení The 70’s Show totiž jasně říkalo, že herci musí být dospělí. Herečce však bylo pouhých 14 let. 
  4. Sandra Bullock naopak jednou tvrdila, že je starší, než skutečně byla, aby se jí dostalo role vyspělé ženy. To samé zkusila i Gillian Anderson při konkurzu do seriálu Akta X a povedlo se!
  5. Ani Liam Hemsworth a jeho bratr Chris nejsou neviňátka. Liam zalhal o tom, že umí hrát volejbal při natáčení filmu Poslední píseň a Chris na sebe prozradil, že často lže o své výšce, aby dostal vysněnou roli.
  6. Hugh Laurie se vydával za Američana při konkurzu do populárního seriálu Dr. House. Chloë Grace Moretz prozměnu tvrdila režisérovi Martinu Scorseseovi, že je z Velké Británie, ale nakonec ji prozradil přízvuk. Stejnou historkou se „pyšní“ i Idris Elba.
  7. Anne Hathaway a Eddie Redmayne při castingu lhali, že umí jezdit na koni. Nechybělo příliš a jejich lež se jim vymstila, když se při pozdějším natáčení málem na koni zranili. Rachel McAdams zase zatajovala, že je dokonce na koně alergická a k smrti se jich bojí.
  8. Ben Hardy lhal, že umí hrát na bicí, aby získal roli bubeníka skupiny Queen Rogera Taylora v životopisném filmu Bohemian Rhapsody.
  9. Angelina Jolie byla spíše součástí lži, se kterou přišla její matka. Tvrdila, že herečka a její bratr byli částečně Irokézové přes matčinu stranu rodiny, což je lež, kterou řekla, aby posílila její exotičnost. Otec Angeliny později zveřejnil, že byl tento údajný rodokmen vymyšlen. 
  10. Robert Pattinson se před úspěchem ve filmech Harry Potter či Stmívání rád chlubil tím, že vystudoval Oxford, což nebyla pravda.
Foto: 2004 Warner Brothers

Zdroj: BuzzFeed, Chillopedia, Looper

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.