Má nohy jako ploutve, život plný luxusu a skončila v base. Dnes slaví narozeniny Paris Hilton

Eva Lenská
Foto: Kit Karzen/Netflix

Dnes slaví 42. narozeniny Paris Hilton, která je nejen bohatou dědičkou, ale také herečkou, modelkou, podnikatelkou a módní návrhářkou. Vyrůstala obklopena luxusem a ke štěstí jí chyběla jen jedna jediná věc – aby o ní věděl celý svět. My jí to dnes alespoň zčásti splníme a zaměříme se na pár zajímavostí z jejího života.

Paris Whitney Hilton se narodila 17. února 1981 v New Yorku. Je nejstarší ze čtyř dětí Richarda Hiltona a Kathy Richards. Má mladší sestru Nicky a bratry Barrona a Conrada. Od malička byla obklopena luxusem a bohatstvím. Studovala na prestižních školách a mohla si vyzkoušet vše, o čem snila.

S modelingem začala už v dětství a postupně se prodrala i do světa filmu a reality show. V jedné z nich (The Simple Life) zazářila i se svou kamarádkou Nicole Richie. Těžko říct, zda se je čím chlubit, ale za své herecké výkony dostala rovnou 5 Zlatých malin. Jako zpěvačka taky díru do světa neudělala, její debutové album se však skvěle prodávalo. Ještě lépe si vedla jako návrhářka a podnikatelka. V roce 2021 se provdala za podnikatele Cartera Reuma a má jednoho syna.

Na Netflixu ji můžeme vidět v těchto pořadech:

  • S Paris v kuchyni
  • Americký mem
  • Skutečný Bling Ring: Okradený Hollywood
  • Britney vs. Spears

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: 8 fantastických herců, kteří nikdy nezískali Oscara

Foto: Blue Sky Media

Nohy má velké jako ploutve

Paris trvalo dlouho než se smířila s tím, že má nohy velikosti 11, což v našem číslování odpovídá velikosti 43. Takže když v obchodě uviděla rozkošné lodičky od Manola Blahnika ve velikosti 37 a chtěla si je vyzkoušet ve své velikosti, zhrozila se, neboť jí přinesli něco, co vypadalo jako boty pro klauna. Proto také navrhla vlastní řadu obuvi, která je pohodlná a vypadá krásně i ve větších velikostech. Zkrátka, na potápění ani nepotřebuje ploutve, stačí jí její chodidla.

Trpí poruchou pozornosti

Už jako malá musela brát pravidelně léky, protože jí byla diagnostikována porucha pozornosti (ADD). Promluvila o tom v roce 2007 v show Larryho Kinga a fanoušci ji pochválili za to, že měla odvahu vyjít se svým problémem na veřejnost.

Slušně vychovaná malá holčička

Vyrůstala ve světě, kde byly luxus a bohatství normou. Již ve velmi útlém věku se setkávala se slavnými lidmi z celého světa. Od vlivných politických osobností až po filmové hvězdy. Její rodiče tedy dbali na to, aby si již v dětství osvojila pravidla etikety a slušného chování.

TAKÉ ČTĚTE: 5 nejlépe vzdělaných hollywoodských hvězd: Tihle herci a herečky se pyšní vysokoškolskými tituly

Foto: Kit Karzen / Netflix

Skončila v base

V roce 2006 se dostala do problémů se zákonem, když řídila pod vlivem alkoholu. Policisté jí pozastavili řidičský průkaz, ona však přesto znovu sedla za volant, překročila rychlost a dokonce zapomněla zapnout světla. Za tyto prohřešky a řízení v podmínce byla odsouzena na 45 dnů vězení. Když tam nastoupila, ze zdravotních důvodů byla poslána do domácího vězení, za pár dnů se ale musela za mříže vrátit. Na tu dobu raději nevzpomíná. Svlékli ji tam do naha, jídlo bylo příšerné a cela malinkatá.

Skandální erotické video

V roce 2003 se dostalo na veřejnost erotické video, které natočila s bývalým přítelem Rickem Salomonem. Nahrávka vyvolala velký poprask a Paris byla tak zničená, že nechtěla ani vycházet z domu. Myslela, že její život nadobro skončil. Později přiznala, že jí tento skandál přivodil posttraumatickou stresovou poruchu. Byla zkrátka zamilovaná a uvěřila někomu, kdo za to nestál. Video pak nakonec vyšlo na DVD pod názvem 1 Night in Paris.

ČTĚTE TAKÉ: Jsou na ženské: 10 slavných hereček, kterým se líbí stejné pohlaví

Foto: Kit Karzen / Netflix

Její psi si žijí jako prasata v žitě

Paris Hilton je velkou milovnicí psů a vždy jich měla spoustu. Žijí si na vysoké noze, odpočívají v pelíšcích od Louise Vuittona, cestují s ní tryskáčem po celém světě, jejich psí sídlo má celých 300 metrů čtverečních a jejich paničku stálo 325 000 dolarů. Sídlo je klimatizované, vymalované na růžovo a zařízené nábytkem od Philippa Starcka.

Dítě jí odnosila náhradní matka

Krátce po svatbě s Carterem Reumem prozradila magazínu People, že oba vždycky toužili po dítěti. Hovořila i o umělém oplodnění, nakonec jí však syna odnosila náhradní matka. Chlapeček se narodil letos v lednu a Paris mu vyjádřila nekonečnou lásku prostřednictvím Instagramu. Uvedla tam: „Už teď jsi milován víc, než lze vyjádřit slovy.“

Zdroj: TheTalko, Factinate, wikipedia, Page Six, People, Instagram Paris Hilton

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Dagmar Vohradská

    Vysmívat se ženě za věc, za kterou nemůže a která ji hodně trápí, je ubohé.

    1. Marta Kratochvílová

      Dobrý de, a on s ejí někdo vysmívá? Ona to o sobě sama říká.