Celebrity, které bojovaly s rakovinou a porazily ji

Foto: Suzanne Tenner/Netflix, 20th Century Fox, National Broadcasting Company (NBC)

Dnes je Světový den boje proti rakovině. S touhle vážnou nemocí bojovali nebo bojují tisíce lidí po celém světě. A nevyhýbá se ani slavným. Diagnostika však nutně nemusí znamenat konec. Právě tyhle celebrity rakovinu překonaly.

Hugh Jackman

Australský herce, kterého známe především z role Wolverinea, podstoupil už několik zákroků kvůli rakovině kůže, která mu byla diagnostikována poprvé v roce 2012, kdy se mu karcinomy objevily na nose. Opakovaně chodí na jejich odstraňování, ale podle svých slov je s tím smířený.

Cynthia Nixon

Hvězda Sexu ve městě Cynthia Nixon v roce 2002, když jí bylo teprve 36 let, zjistila, že má zhoubný nádor prsu. Tehdy však prošla léčbou bez pozornosti médií. Že podstoupila léčbu, sdělila světu až za šest let od nálezu.

Christina Applegate

Hvězda seriálů Ženatý se závazky nebo Smrt nás spojí Christina Applegate podstoupila v roce 2008 odstranění obou prsů. Šlo o preventivní opatření, k němuž se rozhodla, když u ní byla zjištěna dědičná mutace genu BRCA1, který se podílí na vzniku rakoviny prsu. Rakovinu prsu měla i její maminka.

Ben Stiller

Ben Stiller v roce 2016 zjistil, že trpí agresivní formou rakoviny prostaty. Nádor mu prý rostl pět let. Orgán si tedy nechal odstranit a ihned se zapojil do osvětové kampaně, prostřednictvím níž nabádá muže, aby nezanedbali prevenci.

Fran Drescher

Fran Drescher alias slečna Fine ze seriálu Chůva k pohledání se po dvou letech chybných diagnóz mnoha specialisty v roce 2000 konečně dozvěděla, že má rakovinu dělohy. Stejný rok podstoupila operaci a ozařování. O své zkušenosti napsala knihu s názvem Cancer Schmancer.

Robert De Niro

Díky pravidelným lékařským prohlídkám byla Robertovi De Niro v roce 2003 ještě v ranném stádiu diagnostikována rakovina prostaty. V prosinci téhož roku podstoupil operaci, aby se nerozšířila dál.

Jane Fonda

Pětaosmdesátileté herečce byl v září 2022 diagnostikován Hodgkinův lymfom neboli maligní lymfogranulom patřící mezi nádorová onemocnění lymfatické tkáně. Po léčbě, kdy podstoupila několik chemoterapií, se před Vánoci zaradovala. Onkolog jí řekl, že rakovina je v remisi.

Zdroje: Prevention, Insider, US Magazine

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.