Schytala těžké rány osudu a nakonec ji rozbrečela výše starobního důchodu. Dnes slaví narozeniny Veronika Žilková

Eva Lenská
Foto: Česká televize / Miroslav Šnábl

Dnes slaví 61. narozeniny herečka a držitelka Českého lva Veronika Žilková, která ztvárnila hlavní role v mnoha úspěšných českých filmech a seriálech. Nutno dodat, že na svůj věk vůbec nevypadá. Postavu má pořád stejnou jako mladičká Jana ze seriálu My všichni školou povinní. Jak už je naším zvykem, připravili jsme si pro vás několik zajímavostí z jejího života i kariéry. Kromě toho se mrkneme, jaké filmy s ní najdeme na Netflixu.

Veronika Žilková se narodila 16. října 1961 v Praze. Jejím otcem byl známý hudební pedagog a flétnista Václav Žilka. Od dětství se věnovala hudbě, ale nakonec vystudovala DAMU a působila v různých českých divadlech. Do povědomí diváků se dostala díky seriálům My všichni školou povinní a Druhý dech. Nějakou dobu také vystupovala spolu s Richardem Genzerem, Michalem Suchánkem a Josefem Cardou v pořadu Tele Tele.

TAKÉ JSME PSALI: 10 slavných celebrit, které braly drogy a bojovaly se závislostí a alkoholu

Ve filmu zabodovala například ve snímcích Otesánek a Zapomenuté světlo, za který dostala Českého lva. Herečka byla třikrát vdaná a má šest dětí. V současné době se věnuje především divadlu, nicméně v září měl v kinech premiéru její nejnovější film Spolu.

Na Netflixu můžete Veroniku Žilkovou vidět v těchto filmech:

  • Babovřesky
  • Babovřesky 2
  • Babovřesky 3
  • LOVEní
  • Eliška má ráda divočinu
Foto: Archiv TV Nova / Tomáš Martínek

Velká rodina

Rodina Veroniky Žilkové je velká a každý člen v ní má své místo. Ze tří manželství má herečka čtyři děti: Agátu Hanychovou, Cyrila Navrátila, Vincenta Navrátila a Kordulu Stropnickou. Kromě toho je známo, že ještě dvě děti adoptovala. Povinnosti a radosti babičky si užívá díky vnoučatům Kryšpínovi a Mie. Navíc se může těšit na další vnoučátko, neboť její dcera Agáta očekává potomka s mediálním magnátem Jaromírem Soukupem, který byl již také přijat do rodiny.

Rozchod emailem

Letos na jaře se rozešla s Martinem Stropnickým, za kterého se provdala v roce 2008. Známý herec a diplomat jí fakt, že už ji nemiluje a neplánuje s ní budoucnost, oznámil e-mailem. Tento poněkud zbabělý a nedospělý čin herečku samozřejmě zklamal a nemile překvapil, zejména proto, že spolu byli krátce předtím na dovolené. Podle bulváru v tom hrála roli i jiná žena, nicméně Veronika našla oporu ve svých dětech a fanoušcích.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Jsou na ženské: 10 slavných hereček, kterým se líbí stejné pohlaví

Foto: Bontonfilm

Bolavá smrt syna

Neštěstí se nevyhýbá ani celebritám. Veronika se musela vyrovnat s tím nejhorším, co může matku potkat. V roce 2007 ztratila syna Melichara, který se narodil s vrozenou vadou. O život bojoval osm měsíců a herečka později přiznala, že u jeho smrti nedokázala být, že musela utéct do divadla s tím, že u dítěte nechává manžela. Podobné komplikace měl i její syn Cyril, tudíž dobře věděla, co znamená život s nemocným dítětem. Byl to nápor na nervy a přirozeně to bolí dodnes.

Herečka celou duší

Ať už o Veronice říkají média i veřejnost cokoli, jedno jí nelze upřít. Když hraje, tak do toho vkládá celé srdce, tělo i duši. Neváhá se proměnit v jakoukoli postavu a pokud je to potřeba, klidně se stane i ztrhanou a neudržovanou ženou, jako například v jejím nejnovějším filmu Spolu, jenž se dočkal chvály nejen diváků, ale i kritiků. V tomto filmu hraje matku autistického syna a podává naprosto přesvědčivý a strhující výkon.

ČTĚTE TAKÉ: TOP 5 historických seriálů na Netflixu, které byste neměli přehlédnout

Foto: Bontonfilm

Tělo jako mladice

Ačkoli už má na zádech šest křížků, tělo má stále jako mladice a s bídou váží 50 kg. Herečka se celý život udržuje v kondici, pravidelně cvičí, což je fanouškům známo i z jejího Instagramu, a s jídlem to také nepřehání. Bez problémů obleče i šaty své nejmladší dcery Korduly.

Šok z důchodu

Loni v říjnu oslavila 60. narozeniny a zažádala o důchod. Jeden by řekl, že herci a herečky budou v balíku, leč není tomu tak. Když se dozvěděla, že dostane maximálně šest či sedm tisíc, rozplakala se. Inu filmy se do důchodu nepočítají a divadelní platy jsou mizerné. Jedinou útěchou jí může být fakt, že není sama, kdo tak dopadl. Řada jejích kolegů a kolegyň je na tom stejně.

Nový vztah a nový skandál

Stropnický ji sice nevybíravě opustil, Veronika však už není sama. Po jejím boku se stále častěji objevuje nový muž, kterým je Josef Holomáč, rocker a zakladatel skupiny Argema. Nutno dodat, že jim to spolu sluší, ale jak už to bývá v českém mediální rybníčku zvykem, ani tento pár se nevyhnul skandálu. Holomáčova manželka napadla herečku, že rozvrací fungující manželství a nazvala ji pouhou milenkou. Rocker se však své nové lásky zastal a prohlásil, že se naopak s manželkou rozvádí. Podle zpráv mu prý byla nevěrná se ženou.

TAKÉ SI PŘEČTĚTE: 5 významných žen v životě Johnnyho Deppa: Od kleptomanky po hysterku

Zdroje: Wikipedia, ČSFD, Instagram Veroniky Žilkové, cnn iprima, cnn iprima, ceske duchody, super.cz

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.