Byl mormonem a se svou hereckou partnerkou se dlouho nemohl vystát. Dnes slaví narozeniny Ryan Gosling

Elisabeth Francová
Foto: Emma McIntyre/Getty Images pro Netflix

Dnes slaví již 42. narozeniny Ryan Gosling. Talentovaný fešák má za sebou velmi úspěšné snímky jako Zápisník jedné lásky a Drive. Anebo poslední počin The Gray Man, který se natáčel v Česku. Pojďme si o tomto sympaťákovi povědět pár zajímavostí.

Vyrůstal v mormonské rodině

Ryan Gosling se narodil 12. 11. 1980 ve městě Londýn v Kanadě. Jeho rodiče jsou silně věřícími mormony a malý Ryan tak v dětství trávil dost času v kostele. Sám však říká, že se s mormonskou vírou nedokázal ztotožnit, nicméně čas v kostele byl prý byl dobrý pro socializaci.

Potřeboval speciální vzdělání

Ryan přiznává, že nebyl dobrý student. Dokonce byl poslán do třídy pro žáky, kteří vyžadují speciální péči. Magazínu GQ řekl: „Ve škole jsem si vedl dost špatně. Nemohl jsem si zapamatovat, o čem učitelé mluví. Měl jsem pocit, že pro všechny ostatní je to jednoduché a pro mě těžké. Ovlivnilo to mou sebeúctu.” Ryan nakonec vzdělání nedokončil, střední školu opustil v 17 a naplno se začal věnovat herectví. Vyplatilo se mu to, nemyslíte?

Vlastní marockou restauraci

Gosling je spolumajitelem restaurace s marockou kuchyní jménem Tagine. Se spolumajitelem šéfkuchařem Abdessamad Benameurem plánovali otevření vlastního podniku mnoho let. Restaurace je na vysoké úrovni a zjevně oblíbená, pravidelnými hosty tu bývá spousta známých celebrit. Potkat tu můžete například Richarda Gere, Salmu Hayek či Keanu Reevese.

Od nenávisti k lásce

Průlomovým filmem byl pro Goslinga nepochybně romantický Zápisník jedné lásky. Ačkoli filmový Noah a Allie (Rachel Mcadams) byli až po uši zamilovaní, oba herci se ve skutečnosti nemohli vystát, což působilo nemálo komplikací při natáčení. Nicméně jiskra nakonec přeskočila a Gosling s McAdams tvořili několik let zamilovaný pár. „Lidé předpokládají, že náš vztah byl jako v tom filmu, ale nebylo to vůbec tak. Příběh Rachel a mě byl mnohem romantičtější,” řekl herec k tématu.

Natáčel i v Česku!

V létě 2021 jste mohli Ryana potkat v Praze. Měsíc tu probíhalo natáčení dosud nejdražšího filmu Netflixu The Gray Man. Jen náklady pro natáčení v Česku byly vypočítány na zhruba 35 milionů dolarů! Natáčení probíhalo také v Rakousku, Francii, Ázerbájdžánu či USA. Nyní Netflix připravuje už druhé pokračování. Jestli se ale štáb opět vrátí do Prahy, to se zatím neví.

Filmy s Ryanem Goslingem dostupné na Netflixu:

  • The Gray Man
  • Blade Runner 2049
  • Zápisník jedné lásky
  • La La Land
  • V dobré společnosti

Zdroje: express, gq, screenrant, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.