Gwyneth Paltrow je postrachem gynekologů a vydělává na vůni své vaginy. Dnes slaví kulatiny

Eva Lenská
Foto: Nicole Rivelli/Netflix

Gwyneth Paltrow dnes slaví kulatiny. Kdo by řekl, že této půvabné a štíhlé herečce, která ráda mluví o sexu, je už 50 let! Vůbec na to nevypadá. Možná za to mohou dobré geny a zdravý životní styl. Nebo má tato blonďatá dáma i jiná tajemství, a proto se jí podíváme na zoubek prostřednictvím několika zajímavostí. 

Gwyneth Kate Paltrow se narodila 27. září 1972 v kalifornském Los Angeles. Její matkou je herečka Blythe Danner a otcem byl známý televizní producent Bruce Paltrow. Zpočátku hrála v seriálech, ale pozornost kritiků i fanoušků jí zaručila vedlejší role ve filmu Sedm. První hlavní roli jí přinesl snímek Emma, úspěšná adaptace románu Jane Austen. Gwyneth je známá také díky randění s Bradem Pittem, Oscarovi za film Zamilovaný Shakespeare a otevřenému pohledu na sex. Herečka byla dvakrát vdaná a má dvě děti: dceru Apple a syna Mosese.

Na Netflixu ji můžeme vidět v těchto filmech a pořadech:

  • Goop Lap s Gwyneth Paltrow
  • Sex, láska a goop
  • Talentovaný pan Ripley
  • Politik
  • Nákaza
Foto: Netflix

Slavný kmotr

Jejím kmotrem je slavný režisér Steven Spielberg, se kterým si byli její rodiče natolik blízcí, že ho požádali, aby šel malé Gwyneth za kmotra. To jí přihrálo i jednu zajímavou roli. Spielberg ji v roce 1991 obsadil do svého filmu Hook jako mladou Wendy.

Miluje Španělsko

Když byla na střední škole, podnikla cestu do Španělska, která jí změnila život. Nejenže si zamilovala tamní jídlo a kulturu, ale nakonec se naučila i mluvit španělsky.

Foto: Adam Rose/Netflix

Svíčka s vůní vaginy a nefritová vajíčka

Paltrow vlastní internetový obchod, kde kromě kosmetiky a oblečení prodává vskutku bizarní věcičky. Zákazníci si tak mohou pořídit svíčku s vůní její vaginy, která se dá koupit ve dvou velikostech a voní po cedrovém dřevu a damašské růži. To ale není vše. Herečka prodává i zázračná nefritová vajíčka, které se vkládají do vaginy a upravují hormonální nerovnováhu či menstruační cyklus. Napomohou prý i k výbušnému orgasmu. Jelikož však tyto účinky nebyly spolehlivě prokázány, musela Gwyneth zaplatit tučnou pokutu. Přesto se tato vejce dál prodávala za 60 liber.

Spisovatelka a autorka kuchařek

Gwyneth nejen ráda vaří, ale také píše. Její první kniha byla inspirována milovaným Španělskem. Poté ji zřejmě políbila múza, tak pokračovala v psaní nejrůznějších kuchařek a knih o životním stylu, včetně populárních My Father’s Daughter a Notes From My Kitchen. Kromě toho namluvila několik audioknih pro děti.

Foto: Nicole Rivelli/Netflix

Je postrachem gynekologů

Jelikož výrazně propaguje vaginální napářku, které úplně propadla, pronásledují ji gynekologové. Herečka totiž tvrdí, že vaginální napářky přináší ženám mnohé výhody v oblasti čištění pochvy nebo hormonální rovnováhy. Gynekolog Draion Burch však prohlásil, že neexistují žádné vědecké důkazy podporující účinky této procedury. Navíc je napářka vaginy spojována s rizikem popálenin druhého stupně. Gynekoložka Jenn Gunter zas herečku obvinila z toho, že její slavná vaginální vajíčka mohou způsobit syndrom toxického šoku.

Detox kozím mlékem

Herečka se zajímá o zdravý životní styl a různé očistné kúry. Proto si také naordinovala osmidenní detoxikační kúru, během které pila jen kozí mléko. Přiznala, že hlavním důvodem, proč se ve svém těle cítíme špatně, je přítomnost těžkých kovů, parazitů a toxinů. Pití kozího mléka jí dle jejích slov od těchto škodlivin pomohlo.

Zdroj: grazia, work&money, the guardian, wikipedia

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.