Hvězdně obsazené Malé ženy míří na Netflix. Meryl Streep si sama určila, koho bude hrát

Eva Lenská
Foto: Columbia Pictures / Wilson Webb

Slavný román Louisy May Alcottové se dočkal mnoha filmových a dokonce i seriálových zpracování. My si díky Netflixu můžeme pustit to nejnovější z roku 2019. Ještě předtím si ale řekněme několik zajímavostí z natáčení.

Jak už jsme uvedli, román Malé ženy se dočkal již několika filmových adaptací. Nejznámější z nich je asi verze z roku 1994, kde si zahrály Winona Ryder, Susan Sarandon a Kirsten Dunst. V roce 2017 byla však natočena i třídílná minisérie, v níž se jako matka čtyř dívek objevila Emily Watson.

My se však zaměříme na nejnovější filmové zpracování, které podle vlastního scénáře režírovala Greta Gerwig. Ačkoli jde o americký film, ani jednu z hlavních hrdinek nehraje američanka. Čtyři sestry Marchovy ztvárnily Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh a Eliza Scanlen. Jejich matku si zahrála Laura Dern a do role tetičky se sama obsadila Meryl Streep. Konečně nesmíme opomenout, že jako věrný kamarád Laurie se zde objevil Timothée Chalamet.

Foto:  Columbia Pictures / Wilson Webb

Příběh čtyř sester – neboli malých žen – je všeobecně známý. Vypráví o mladých dívkách, které si ve druhé polovině 19. století chtějí žít podle svého a plnit si své sny, navzdory tomu, že patří ke slabšímu pohlaví a nežijí zrovna v přepychu. Jo, nejvýraznější ze sester, chce být spisovatelkou a svým způsobem se tak podobá samotné autorce románu. Tyto malé ženy postupně dospívají, vyrovnávají se s překážkami a nachází nejen nové přátele, ale i životní lásky.

Nyní se spolu podívejme na několik zajímavostí z natáčení tohoto skvělého snímku, který se dočkal šesti nominací na Oscara a nakonec získal sošku za nejlepší kostýmy.

  • Celý film se natáčel v Massachusetts. Slavný román Louisy May Alcottové byl skutečně napsán v tomto státě, konkrétně v Concordu. Greta Gerwig proto s celým týmem odletěla do Massachusetts a hledala vhodná místa pro natáčení. Jedna scéna se dokonce natáčela ve škole, která patřila spisovatelčinu otci. Kromě toho se v Massachusetts natáčely i scény z Paříže.
  • Někteří herci se ani nemuseli ucházet o své role. Meryl Streep a Saoirse Ronan se prostě spojily s Gretou Gerwig a řekly jí, jaké role chtějí hrát. Greta samozřejmě souhlasila a napsala scénář tak, aby těmto talentovaným herečkám seděl.
  • Diváci si jistě všimli velkého množství barev, díky nimž film vypadá tak kouzelně. Greta Gerwig přiřadila každé ze sester vlastní barevnou paletu. Například Amy byla oblečena převážně do modrých odstínů, Jo dostala červenou a Meg zelenou. Právě proto je tento film tak esteticky brilantní.
  • Přestože měla s herci neuvěřitelně blízký vztah, Greta Gerwig se ani slovem nezmínila, že s kolegou režisérem Noahem Baumbachem čeká dítě. Celý film natáčela těhotná a nikomu to nedala najevo.
  • Dům Marchových vypadal zvenku docela obyčejně, ale uvnitř byl pestrobarevný a útulný. Režisérka několikrát označila interiér za starou šperkovnici, neboť byl elegantní, opotřebovaný a krásný. Dům byl velkou součástí scénografie a měl vypadat barevně a jasně, aby odpovídal osobnostem sester Marchových.

Také se již těšíte, až se na snímek budete moci podívat? Netflix vám to umožní už 6. října.

Zdroj: screenrant

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.