7 filmových hitů, které jsou nově na Netflixu: Silný příběh dojímající diváky, katastrofický trhák i úspěšné fantasy kousky

Foto: Paramount Pictures

Netflix čas od času přidá do své nabídky i několik starších snímků. Tentokrát se ale vyznamenal, protože vybral samé úspěšné hity. Většina z nich se hned po vydání dostala do TOP 10 nejsledovanějších filmů. Pokud jste je nezaregistrovali, náš článek vám je připomene. Nabídka žánrů je bohatá, určitě si vybere každý.

Velký dar (Gifted)

Frank Adler (Chris Evans) je strýcem sedmileté Mary (Mckenna Grace), o níž ostatní říkají, že je zázračné dítě. Frank se jí ujal poté, co její matka spáchala sebevraždu. Mary už ve svých sedmi letech řešila matematické rovnice, které dělaly problém i dospělým. Tento talent zdědila právě po své matce, která číslům zasvětila celý svůj život. Stalo se tak proto, že její matka Evelyn (Lindsay Duncan), chtěla, aby o jejím velkém daru věděl celý svět.

Frank však chce pro Mary jiný život, než měla její máma. Chce, aby vyrůstala jako ostatní děti. Chodila na obyčejnou školu, měla kamarády, domácího mazlíčka a koníčky. Když ale Mary začne navštěvovat tamní školu, jejího talentu si okamžitě všimne její učitelka Bonnie (Jenny Slate). Po prvním Maryině konfliktu navrhne Frankovi ředitelka školy, aby dívka přestoupila do školy pro nadané děti. Frank to ale odmítne. V tu chvíli ale ještě netuší, jaké to bude mít následky. Dívčina babička má totiž najednou o vnučku také zájem.

Dojemný snímek Velký dar má na Kinoboxu hodnocení 80 %

ČTĚTE TAKÉ: Odzbrojující útok na city, říkají diváci o dramatu Velký dar. Emotivní snímek si právě podmanil Netflix

Den poté (The Day After Tomorrow)

Výzkumy klimatologa Jacka Halla (Dennis Quaid), naznačují, že by globální oteplování mohlo spustit prudkou změnu zemského klimatu. Vše totiž začalo, když se Hall stal svědkem odlomení ledové kry z antarktického ledového pole. Na celé zeměkouli následovaly prudké změny počasí. V Tokiu padaly obří kroupy, rekordy lámající hurikán řádil na Havaji, v indickém Dillí napadl sníh a přes Los Angeles se přehnala série tornád.

Profesor Rapsona (Ian Holm) potvrdil, že tyto prudké změny počasí jsou příznakem velké globální změny. Množství vody z tajících polárních ledovců narušilo mořské proudy stabilizující klimatický systém. Globální oteplování posunulo planetu na pokraj nové doby ledové, která nastane během jedné globální bouře. Zatímco Jack varuje Bílý dům, jeho syn Sam (Jake Gyllenhaal) uvízl v New Yorku. Lidé jsou evakuováni na jih, ale Jack míří na sever zachránit Sama. Ale ani on není připraven na to, co se stane…

Katastrofický snímek Den poté má na Kinoboxu hodnocení 68 %

Bratři (Brothers)

Pýchou rodiny Cahillů je starší syn Sam (Tobey Maguire) – otec dvou malých dětí, vzorný manžel a mariňák, jenž tráví dvě třetiny roku na zahraničních misích. Zato mladší syn Tommy (Jake Gyllenhaal), který je častěji ve vězení než doma, je černou ovcí rodiny. Nicméně právě on se ujme bratrovy rodiny poté, co je vrtulník jeho bratra sestřelen v Afghánistánu a Sam prohlášen za mrtvého. Péče o druhé ho pomalu mění v zodpovědného strýčka, který myslí nejen na své neteře, ale také na svou švagrovou Grace (Natalie Portman).

Bolest ze ztráty bratra a manžela začne ty dva k sobě přitahovat, jenže oba se za to stydí a mají strach z toho, co nastane… Jenže v tu chvíli se objeví ztracený Sam, který kupodivu přežil. Je to však skutečně on? Z kliďase a slušňáka udělalo kruté mučení, které musel snášet v zajetí, agresivního uzavřeného podivína, trpícího záchvaty paranoie a děsícího vlastní děti. Role bratrů se obrátily a jejich střet je nevyhnutelný. Je možná cesta zpátky?

Válečné drama Bratři má na Kinoboxu hodnocení 74 %

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children)

Dědečkova podivná smrt přiměje Jakea (Asa Butterfield) vyrazit na velice neobvyklou a zároveň dobrodružnou výpravu. Pomocí stop a nápověd, které nalezl v dědově pozůstalosti, najde v odlehlém koutě jednoho téměř opuštěného ostrova velice zvláštní dům — Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Ačkoli se mu na první pohled zdá opuštěný, není tomu tak. Brzy se seznámí nejen se slečnou Peregrinovou (Eva Green), ale i s jejími mladými chráněnci.

Nejsou izolováni jenom v místě, ale i v zacykleném čase. Skrývají se před světem hlavně kvůli svým zvláštním a neuvěřitelným schopnostem, jinak by totiž byli ostatními považováni za zrůdy. Schovávají se však také před strašlivými netvory, kteří se chtějí zmocnit právě těchto jejich zvláštností. Noví přátelé nakonec pomohou Jakeovi poznat i jeho vlastní výjimečnost. A právě ta může všechny obyvatele podivného sirotčince zachránit.

Temný rodinný film Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti má na Kinoboxu hodnocení 70 %

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Silný emocionální zážitek a film s poselstvím, chválí diváci vydařený snímek s Tomem Hanksem, který si podmanil Netflix

Muž jménem Otto (A Man Called Otto)

Otto Anderson (Tom Hanks) už má to nejlepší v životě za sebou. Zůstal úplně sám, z práce před časem odešel a i čtvrť, ve které bydlí, už není taková, jaká bývala. Hodlá tedy svůj život ukončit a odejít za svou zesnulou manželkou Sonyou. Jenže zrovna, když se chce oběsit, málem mu do domu nabourají noví sousedé Marisol (Mariana Treviño) a Tommy (Manuel Garcia-Rulfo).

Nabručený stařík nechápe, co je tak těžkého na tom zacouvat s přívěsem na správné místo. Mladí lidé si už neumí nic opravit a odmítají dodržovat základní pravidla. Zkrátka všechno a všichni stojí za nic. Ottovým nejoblíbenějším slovem je idiot. Jenže Marisol je temperamentní Mexičanka, které nějaké to ostřejší slůvko nemůže ublížit, a starého mrzouta si nevšímá. Čas od času mu přinese něco k jídlu, nebo chce, aby ji Otto naučil řídit, neboť Tommy je nešika, který neumí ani zapojit myčku. Postupně se dostává Ottovi pod kůži a začíná chápat, co za jeho mrzoutstvím vůči okolnímu světu stojí. A starý muž díky ní začíná znovu získávat chuť do života.

Silné komediální drama Muž jménem Otto má na Kinoboxu hodnocení 77 %

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves)

Potulný bard Edgin (Chris Pine) se živí tím, že se svou tlupou zlodějíčků pomáhá měnit majitele vzácných artefaktů. Je to práce, při které člověk prakticky neustále strká hlavu do oprátky, takže ani on nemůže mít věčně kliku. Když se mu podaří šlohnout to, co se nikdy nemělo dostat do nesprávných rukou, spustí se dominový efekt, který může otřást celým světem.

Edgin je sice neřád, avšak pořád má v sobě kousek cti, tudíž se rozhodne napravit, co spískal. Jelikož proti němu stojí armáda nelítostných zabijáků, mocných čarodějů a bývalý kámoš Forge Fletcher (Hugh Grant), potřebuje tým, se kterým by mohl mít aspoň maličkou šanci v tomhle úkolu obstát. A protože film vychází z legendární hry Dračí doupě, je jasné, že v jeho partě nesmí chybět drsná válečnice (Michelle Rodriguez), ušlechtilý rytíř (Regé-Jean Page), mág (Justice Smith) nebo druidka (Sophia Lillis).

Fantasy snímek Dungeons & Dragons: Čest zlodějů má na Kinoboxu hodnocení 81 %

Obhájce nevinných (Just Mercy)

Životopisný snímek Obhájce nevinných líčí příběh houževnatého právníka Byana Stevensona (Michael B. Jordan), který si po promoci na Harvardu může klidně vybírat z celé řady lukrativních nabídek různých právních firem. Místo toho se ale sebere a zamíří do Alabamy, aby tam hájil neprávem odsouzené.

Jedním z jeho prvních a nejslavnějších případů je soud s Walterem McMillianem (Jamie Foxx), který byl obžalovaný z vraždy osmnáctileté dívky a odsouzen k smrti, přestože proti němu neexistovaly žádné pádné důkazy. Jediné svědectví bylo založeno na výpovědi zločince, který měl motiv lhát. Podaří se Bryanovi nakonec neprávem odsouzeného Waltera osvobodit a prohlásit za nevinného?

Životopisný snímek Obhájce nevinných má na Kinoboxu hodnocení 73 %

NAPSALI JSME TAKÉ: Dobrodružný fantasy snímek dobývá Netflix. Neuvěřitelně napěchovaný nářez s vtipem, říkají o něm diváci

Zdroj: CinemArt, Kinobox, Bontonfilm, Wikipedia, Falcon

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.