Natáčení Spider-Mana 4 se blíží. Do režisérského křesla usedne nový režisér

Kristyna Dvorackova
Foto: Sony Pictures - © 2021 CTMG.

Spider-Man 4 v hlavních rolích s Tomem Hollandem a Zendayou by se měl podle nejnovějších informací začít natáčet už za pár měsíců. Práce na novém snímku se ujme jeden z ostřílených režisérů Marvelu Destin Daniel Cretton, který stojí například za filmem Shang-Chi a legenda o deseti prstenech.

Příběhy o dobrém sousedovi Spider-Manovi z dílny Marvel Cinematic Universe se řadí mezi nejúspěšnější snímky této franšízy. Režisérské křeslo po Jonu Wattsovi nyní převezme Destin Daniel Cretton. Jeho předchůdce se rozhodl opustit MCU po dokončení filmu Spider-Man: Bez domova (Spider-Man: No Way Home) v roce 2021.

Spider-Man 4, kde se v hlavní roli opět objeví Tom Hollnad, by se měl začít natáčet na začátku roku 2025. Na scénáři budou opět pracovat Chris McKenna a Erik Sommers. V tuto chvíli nejsou známé žádné další podrobnosti o obsazení ani pokračování příběhu. Spider-Man: Bez domova (Spider-Man: No Way Home) končil tím, že celý svět, včetně jeho nejbližších, zapomněl, kdo vlastně hlavní hrdina je. Nikdo ho neznal jako Petera Parkera, ani jako Spider-Mana.

PSALI JSME: 10 ZAJÍMAVOSTÍ O FILMU SPIDER-MAN: BEZ DOMOVA: INSPIRACE VÁNOČNÍM FILMEM, POKOŘENÍ REKORDU NEBO FALEŠNÝ MARKETING

Nedávno se také šířily zvěsti, že režii čtvrtého dílu Spider-Mana by mohlo převzít několik tvůrců. Mezi nimi padlo i jméno Sama Raimiho, tedy režiséra trilogie s Tobey Maguirem. Nakonec ale úkol připadl Destinu Danielu Crettonovi. Tento veterán MCU má na svém kontě zatím pouze jeden projekt v tomto vesmíru, a to Shang-Chi a legenda o deseti prstenech.

Cretton měl původně režírovat také Avengers: The Kang Dynasty, než Marvel změnil plány. Očekávaná marvelovka však změnila název, a to na Avengers: Doomsday. O režii se opět postarají bratři Russoovi a v hlavní roli se představí Robert Downey Jr. jako Doctor Doom.

Zdroje: Screen Rant, The Hollywood Reporter

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.