Naprosto amatérský počin, stěžují si diváci na novou českou pohádku. V kinech neuspěla, teď to zkouší na Netflixu

Eva Lenská
Foto: Bontonfilm

Pohádek není nikdy dost, a tak není divu, že na Netflix dorazila další. Princezna na hrášku režisérky Martiny Adamcové se v kinech moc neohřála, premiéru měla letos v květnu. Češi na snímku spolupracovali s Kanadou a obsazení je vskutku skvostné. Podařil se však i samotný příběh? Ohlasy diváků napoví, zda dát novince s Dagmar Havlovou a Lucií Vondráčkovou vůbec šanci.

Na pohádkově krásném francouzském zámku probudí jednoho dne princeznu Agnès de Sully de Montana Bleue (Jasmína Houf) hrozivé burácení a řev davu pod okny. V zemi se bouří nespokojený lid a ona se musí okamžitě vydat do bezpečí. Na módní róby, ani truhlice plné šperků není čas, stává se totiž vyhnankyní.

ČTĚTE TAKÉ: NOVÉ ČESKÉ DRAMA DIVÁKŮM PŘEDSTAVÍ SILNÝ PŘÍBĚH. FILM ROK VDOVY JE NATOČEN PODLE SKUTEČNÉ UDÁLOSTI

Na radu komorné se vydává do své dávno zapomenuté rodné země, až do dalekých Čech. Tam ji však nedůvěřivá Hraběnka (Martina Adamcová), poté, co se její syn do krásky zamiluje, podrobí nemilosrdné zkoušce, kterou všichni diváci dobře znají. Nechá jí totiž ustlat na malém zeleném hrášku. Uspěje princezna v osvědčeném testu a prokáže svůj vznešený původ? Anebo po dlouhé a zcela vyčerpávající cestě usne hlubokým spánkem?

Jak si s krátkou pohádkou od Hanse Christiana Andersena vyhráli scenáristé? Podle diváků tomu moc nedali, na ČSFD totiž Princezna na hrášku sklidila naprosto katastrofální hodnocení 13 %. „Viděl jsem nespočet verzí Princezny na hrášku a všechny stály za velký kulový. Ale toto je pecka. Tohle je prostě neskutečná podívaná (pokud máte smysl pro humor). Herecké výkony jsou příšerné tak moc, až jsem si ze začátku myslel, že je to nadabovaný. Film má každopádně svoje kouzlo v amatérismu,“ napsal jeden z diváků.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: 2. ČÁST 7. ŘADY CIZINKY BUDE NÁROČNÁ I PRO BRIANNU A ROGERA. ČEKÁ JE ODLOUČENÍ I PŘEKVAPIVÁ HROZBA

„Jedna hvězdička za instrumentální hudbu a malování v písku. Mělo to zůstat jen jako knížka. Tohle se nepovedlo. Princezna je sice půvabná a krásná, ale nic zde není v pořádku, a ani ty kostýmy mi tam nesedí,“ pokračoval další.

„Čiré utrpení pro všechny rodiče, kteří na tento absolutně amatérský počin vyrazili se svými dětmi do kina. Odpočítával jsem minuty do konce prakticky od začátku a modlil se, aby ty kreslené pasáže neprostupovaly celým filmem,“ postěžoval si jiný divák, který navíc nadhodil, co by asi na toto dílo řekl sám spisovatel.

Princezna v podání Jasmíny Houf je sice krásná a obsazení vůbec není špatné, o to víc je škoda, že výsledek dopadl tak tragicky. Ale jak řekl jeden z hodnotících, po zhlédnutí tohoto kousku budete považovat levné studiové pohádky, co běží v televizi, za zlaté.

Zdroje: ČSFD, Bontonfilm

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.