Špičková adaptace Stephena Kinga s Tomem Hiddlestonem sklízí úspěch. Dojemný a smysluplný film, stojí v recenzích

Foto: s_bukley (Ryan Born) via Depostiphotos

Mistr hororů Mike Flanagan, který stojí za úspěšnými hororovými seriály Netflixu jako jsou Pád domu Usherů nebo The Haunting: Záhadné sídlo Bly a Dům na kopci, nyní na filmovém festivalu v Torontu představil svůj nový počin Chuckův život (The Life of Chuck), adaptaci novely Stephena Kinga, v hlavní roli s Tomem Hiddlestonem.

Režisér a scenárista Mike Flanagan, který je známý především svými hororovými kousky, si vzal tentokrát na paškál adaptaci jedinečně strukturované novely Stephena Kinga The Life of Chuck, česky tedy Chuckův život). Do hlavní role jako Charlese „Chucka“ Krantze obsadil britského herce Toma Hiddlestona. Dále si pak ve filmu zahráli Mark Hamill, Chiwetel Ejiofor, Karen Gillan a Jacob Tremblay.

V této adaptaci jedinečně strukturované novely Stephena Kinga publikované ve sbírce If It Bleeds z roku 2020, která rozplétá zdánlivě obyčejný účetní svět, se Flanagan odvrací od děsivého světa, u kterého jsme na něj byli doposud zvyklí.

ČTĚTE TAKÉ: NICOLE KIDMAN V 57 LETECH NATOČILA NEJŽHAVĚJŠÍ FILM SVÉ KARIÉRY. V BENÁTKÁCH ZA NĚJ ZÍSKALA CENU PRO NEJLEPŠÍ HEREČKU

First look at THE LIFE OF CHUCK, courtesy of Anthony Breznican at @vanityfair . Only a few short days until our world premiere at @tiff_net ! #thelifeofchuck #39greatyears #thankschuck

Posted by Mike Flanagan on Tuesday, September 3, 2024

Snímek, který se začal natáčet v červenci 2020, nyní představil na filmovém festivalu v Torontu a sklidil za něj mnoho pochvalných recenzí. The Life of Chuck pozpátku ve třech kapitolách vypráví příběh muže, který zemřel těsně před čtyřicítkou a dětství strávil v domě, kde se dějí opravdu hodně podivné věci. Celý příběh se odehrává se na pozadí světa, který zdánlivě pomalu chátrá.

Není to poprvé, co Mike Flanagan adaptoval některé z Kingových děl už dříve se inspiroval Gerald’s Game z roku 2017 a Doktorem Spánkem z roku 2019. Chuckův život pak prý četl během prvních dnů pandemie a text ho okamžitě dojal.

TAKÉ JSME PSALI: NOVÝ ADEPT NA OSCARA A VÍTĚZ ZLATÉHO LVA V BENÁTKÁCH. VEDLEJŠÍ POKOJ ZÍSKAL 18MINUTOVÝ POTLESK VE STOJE

Hvězda marveláckého Lokiho Tom Hiddleston v dramatu hraje účetního Chucka, jehož život je zahalen tajemstvím. Jednoho nepopsatelného dne, který se odehraje uprostřed filmu, během návratu z bankovní konference, spatří pouličního bubeníka, odloží svou aktovku a začne tančit. Aby se Hiddleston připravil tuto scénu, absolvoval šestitýdenní rychlokurz, kde se učil vše od jazzu, swingu, polky, samby a cha-chi až po quickstep a moonwalk.

„Některé tance byly lehčí než jiné. Zjistil jsem, že rád tančím jazz a swing,“ prozradil herec pro Variety na filmovém festivalu v Torontu a dodal, že polka je jako sprint na 100 metrů a připadá mu jako když člověk cválá.

The Life of Chuck - Tom Hiddleston
Foto: Mike Flanagan Film

První recenze filmu The Life of Chuck

Na globální hodnotící platformě Rotten Tomatoes má The Life of Chuck aktuálně 88% hodnocení a většina recenzí od filmových kritiků je vesměs velmi pozitivní. Sara Clements z Next Best Picture například k filmu napsala: „Každé představení do tohoto dojemného, ​​filozofického zobrazení existence jednoho muže přináší tolik emocí. Ve scénách, které jsou často melancholické, je také překvapivé množství humoru.“

„Film je dojemný a smysluplný. Oceňuje života a připomíná nám, proč ho žijeme a jak si ho také užít,“ uvádí Mae Abdulbaki ze Screen Rant a Nick Johnston z Vanyaland pak dodává, že jde o opravdu špičkovou práci všech zúčastněných. Jason Gorber z Collideru ho pak nazývá nejlepším Flanaganovým filmem, ohromujícím a hluboce srdečným.

TAKÉ JSME PSALI: NOVÉ ČESKÉ DRAMA DIVÁKŮM PŘEDSTAVÍ SILNÝ PŘÍBĚH. FILM ROK VDOVY JE NATOČEN PODLE SKUTEČNÉ UDÁLOSTI

 Zdroje: Variety, tiff, Rotten Tomatoes

 

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.