Tom Hiddleston natáčí adaptaci příběhu Stephena Kinga. Na novou roli ho výborně připravil seriál Loki

Foto: Disney+

Nedávno mistr hororu Mike Flanagan vtrhl na Netflix se svým dalším kouskem Pád domu Usherů, v níž se inspiroval povídkami od Edgara Allana Poea. Nyní však chystá adaptaci Stephena Kinga Chuckův život (The Life of Chuck), v níž zazáří oblíbená hvězda Marvelu Tom Hiddleston.

Tom Hiddleston si zahraje v adaptaci novely Stephena Kinga Chucklv život, která by měla vyjít v roce 2024.  Do této role se naprosto perfektní hodí, zvláště poté, co si zahrál seriálu Loki, která ho na roli v Chuckově životě celkem dobře připravila. Kromě toho má oblíbený britský herec už trochu zkušeností s hororovým příběhem díky Purpurovému vrchu, kde si zahrál v roce 2015 po boku Jessicy Chastain a Mii Wasikowske.

Tom HIddleston v Purpurovém vrchu.
Foto: Universal Pictures

Chuckův život je hororově lehčí než mnoho jiných Kingových příběhů, avšak příběh, který vypráví, se pro Hiddlestona perfektně hodí. Novela z Kingovy sbírky Když teče krev (If It Bleeds) si totiž stejně jako Loki pohrává s konceptem času a vypráví životní příběh muže s nádorem na mozku tak, že prochází jeho život pozpátku.

Příběh, když je Charles „Chuck“ Krantz ve středním věku a umírá, poté čtenáře provede jeho dřívějšími roky života. Chuckův nádor na mozku si samozřejmě zahrává s jeho vnímáním reality, takže Chuckův život nepřevrací jen lineární čas, je také obtížné rozlišit, co je skutečné a co ne, což vede ke klikaté a někdy pořádně matoucí jízdě.

Tom Hiddleston bude mít v titulní roli nového Flanaganova filmu šanci předvést svůj herecký rozsah. Každopádně poté, co poslední roky strávil natáčením první a druhé řady Lokiho, to bude nejspíše přirozený přechod. Zatímco Loki a Život Chucka jsou z hlediska děje výrazně odlišné, oba příběhy se, jak již bylo zmíněno, vymykají lineárnímu pojetí času. Když se seriál od Marvelu ve druhé řadě vrhá po hlavě do multivesmíru, Hiddlestonův Loki a jeho parťáci z TVA procházejí časovými obdobími a dokonce i mimo čas. To mohlo herce z velké části dostatečně připravit na novou roli v Chuckově životě a složitost, která s tím přichází.

Tom Hiddleston v 2. řadě seriálu Loki.
Foto: Disney+

Zachycení Chucka v různých fázích jeho života bude také vyžadovat, aby Hiddleston vylepšil svůj výkon z jedné iterace své postavy do další. To je ostatně něco, co musel udělat mnohokrát, když se Loki měnil v MCU.

Nyní je natáčení adaptace Stephena Kinga s Tomem Hiddlestonem, Markem Hamillem (Star Wars), Karen Gillan (Strážci galaxie) a dalšími v jihozápadní Alabamě v plném proudu a režisér říká, že jde o plně nezávislý a hluboce osobní projekt.

Mike Flanagan nedávno na sociální síti X napsal: „Už je to dlouho, co jsem natočil nezávislý film.“ A dodal, že je projekt v souladu s probíhající stávkou herců z filmového průmyslu. Popsal to jako „plně nezávislý film ve výrobě podle naší prozatímní smlouvy SAG-AFTRA“ a pokračoval: „SAG-AFTRA označila tyto dohody za důležitou součást své stávkové strategie a my natáčíme tento film podle jejich podmínek, protože za nimi stojíme.“

„Chuckův život je pro mě velmi osobní příběh a film, za který jsem vděčný, že existuje,“ řekl ještě k připravovanému snímku.

Zdroje: AL, Chuckův život od Stephena Kinga, X/Mike Flanagan

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.