Adaptace knihy Muž jménem Ove s Tomem Hanksem míří na Netflix. Diváci film hodnotí jako vtipný a emotivní zároveň

Eva Lenská
Foto: Sony Pictures Entertainment

Kdo miluje knihy švédského spisovatele Fredrika Backmana, může se těšit na velmi vydařenou rodinnou komedii Muž jménem Otto (A Man Called Otto), kterou v září uvede Netflix. Snímek se může pyšnit nejen skvělým hodnocením, ale také vynikajícími hereckými výkony Toma Hankse a Mariany Treviño. Ve filmu si zahrál také Manuel Garcia-Rulfo, známý ze seriálu Advokát.

Otto Anderson (Tom Hanks) už má to nejlepší v životě za sebou. Zůstal na světě sám, z práce před časem odešel a i čtvrť, ve které bydlí, už není taková, jaká bývala. Hodlá tedy svůj život ukončit a odejít za svou zesnulou manželkou Sonyou. Jenže zrovna, když se chce oběsit, málem mu do domu nabourají noví sousedé Marisol (Mariana Treviño) a Tommy (Manuel Garcia-Rulfo). Nabručený stařík nechápe, co je tak těžkého na tom zacouvat s přívěsem na správné místo. Mladí lidé si už neumí nic opravit, dělají si, co chtějí, a odmítají dodržovat základní pravidla. Zkrátka všechno a všichni nestojí za nic.

ČTĚTE TAKÉ: NOVÝ SEVERSKÝ SERIÁL OD TVŮRCŮ ÚSPĚŠNÉHO LILYHAMMERU MÍŘÍ NA NETFLIX: OSTROV MILIARDÁŘŮ MÁ POŘÁDNĚ NAŠLAPANÝ TRAILER

Ottovým nejoblíbenějším slovem je idiot. Jenže Marisol je temperamentní Mexičanka, které nějaké to ostřejší slůvko nemůže ublížit, a starého mrzouta si nevšímá. Čas od času mu přinese něco k jídlu, přijde si vypůjčit nářadí nebo chce, aby ji Otto naučil řídit, neboť Tommy je nešika, který neumí ani zapojit myčku. Postupně se dostává Ottovi pod kůži a začíná chápat, co za jeho mrzoutstvím vůči okolnímu světu stojí. A starý muž díky ní začíná znovu získávat chuť do života…

Snímek Muž jménem Otto, který natočil režisér Marc Forster podle knihy Muž jménem Ove má na Kinoboxu skvělé hodnocení 77 %. „Postavy jsou skvěle napsané a jejich charakter se během filmu mění, tudíž nejsou nudné. Hlavně Otto projde největší proměnou. Skvěle se zde také hraje s vtipy a s dojemnými částmi, protože v jednu chvíli se smějete jak blázen a za okamžik skoro brečíte,” napsal jeden z diváků.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: TŘETÍ ŘADA ÚSPĚŠNÉHO KRIMI SERIÁLU ADVOKÁT SE BLÍŽÍ. NETFLIX SE SNAŽÍ NAVNADIT DIVÁKY NOVÝMI ZÁBĚRY

„Ačkoliv je Muž jménem Otto od začátku prvoplánovou hrou na city, na mě to v tomhle případě naplno fungovalo z mnoha důvodů. Jedním z nich je skvělý Tom Hanks. Díky němu fungují komické scény stejně dobře jako ty emotivní a k hlavní postavě si divák vybuduje vztah opravdu jednoduše. Příběh je totiž lidský, vtipný, milý a hlavně dojemný,” doplnil další.

Přesně takové hřejivé feel-good filmy jsou jednou za čas určitě potřeba. Člověk si je vychutná například po dni plném stresu nebo když chce jen tak relaxovat. A pokud neznáte knižní předlohu, vůbec to nevadí. Po filmu si ji stejně budete chtít přečíst.

Snímek Muž jménem Otto bude na Netflixu dostupný 24. září.

Zdroj: Falcon, Kinobox, Wikipedia

Hodnocení na Kinoboxu: 77 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.