Nejlepší bondovka za posledních 20 let, přitom bez Bonda, ovládla Netflix. Nadupaný a neotřelý film, hodnotí ho diváci

Eva Lenská
Foto: Twentieth Century Fox Film Corporation

Netflix kromě novinek přidává i starší filmy. Občas se mu podaří v tom moři snímků vyhrabat zářivou perlu. Tentokrát dokonce dvě. Do TOP 10 nejsledovanějších filmů se totiž dostaly akční komedie Kingsman: Tajná služba (Kingsman: The Secret Service) a Kingsman: Zlatý kruh (Kingsman: The Golden Circle) režiséra Matthewa Vaughna. První jmenovaný je dokonce v Česku aktuálně číslo jedna.

Tajní agenti organizace Kingsman nemusí mít na konci svých jmen žádné nuly. Tato špionážní služba je oproti ostatním britským službám nevládní a supertajná. Právě díky tomu se do výběru dostávají především synové významných rodin. Výjimkou se stane Gary „Eggsy“ Price (Taron Egerton), který je obyčejným klukem s vysokým IQ, nedokončeným výcvikem u mariňáků a navíc držitelem ceny za gymnastiku. Teď však tráví většinu času na ulici a má nakročeno do kriminálu. V pravou chvíli mu nabídne novou životní šanci jeden z agentů Kingsman – superšpión Harry Hart (Colin Firth), jenž nejen vypadá, ale také se chová jako anglický gentleman. Aspoň většinou.

ČTĚTE TAKÉ: EXCELENTNÍ NOVINKA, O KTERÉ DIVÁCI MLUVÍ JAKO O MISTROVSKÉM DÍLE, MÍŘÍ NA NETFLIX. OD KRITIKŮ MÁ DOKONCE HODNOCENÍ 100 %

Bez padoucha se žádný film neobejde. Tentokrát je jím Richmond Valentine (Samuel L. Jackson), miliardář a bojovník za ekologii. Nesnáší pohled na krev a hodlá odrovnat opravdu velké množství obyvatel zeměkoule. Myslí si totiž, že ji tak zachrání. Pomáhá mu s tím Gazelle (Sofia Boutella), inteligentní krasavice s amputovanýma nohama, místo kterých má smrtící běžecké čepele. Podaří se Harrymu a Eggsymu včas odhalit pravdu o Valentinově ďábelském plánu a zastaví ho?

Snímek Kingsman: Tajná služba z roku 2014 si na Kinoboxu vysloužil vynikající hodnocení 83 % a diváci na něj pěli samou chválu. „Je to jako by Matthew Vaughn klečel před starými Bondovkami, držel je za ruce, zhluboka se jim díval do očí, aby je během vteřiny popadl, ohnul přes koleno a pořádně jim naplácal na holou. Ale obojí dělá s láskou a na výsledku je to sakra znát. Kingsman je parádní jízda, plná šílené akce,“ napsal o filmu jeden z diváků.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: TICHO PO PĚŠINĚ JE TEMNÝ THRILLER S MRAZIVOU ATMOSFÉROU. NETFLIX SLIBUJE, ŽE VÁM Z NĚJ BUDE TUHNOUT KREV V ŽILÁCH

„Tak trochu parodie na Bonda, tak trochu seriózní film. Samuel L. Jackson v roli padoucha, který nemůže vidět krev, je opravdu dokonalý,“ doplnil další. „Nejlepší bondovka za posledních 20 let. Co? On tam agent 007 není? To není chyba, ale krutá realita, jelikož tahle parta vytvořila tu nejlepší bondovku, jak jen bylo možné od dob Conneryho. Colin Firth předvádí své úžasné kouzlo a nového mladého agenta musí milovat všichni,“ chválil akční komedii ještě jiný recenzent.

Ostatní diváci také nešetřili chválou. Herecké výkony hlavních představitelů vynášeli až do nebes a o snímku dále tvrdili, že je dokonale nadupaný, inteligentní, neotřelý… žánrový guláš a prostě srdcovka. Pokračování Kingsman: Zlatý kruh z roku 2017 na tom není o nic hůř. Na Kinoboxu má skvělé hodnocení 74 % a tentokrát naši hrdinové čelí nové výzvě. Jejich tajnou centrálu zničil kdosi s pořádným arzenálem a celý svět se tak stává rukojmím dalšího šíleného padoucha. Kdo jiný by to mohl vyřešit, než oni?

Zdroj: CinemArt, Kinobox

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.