Umělá inteligence zařídí, aby se lidé mohli znovu setkat se zemřelými. Na Netflix dorazí hořkosladký dojemný snímek Wonderland

Eva Lenská
Foto: Acemaker Movieworks

Netflix brzy uvede jihokorejský fantasy snímek Wonderland, jenž se může pyšnit celou řadou hvězd, včetně Bae Suzy, která zazářila v seriálu Du-na! Hořkosladký film zaujme především jedním velkým zázrakem. Lze v něm totiž komunikovat s těmi, kteří opustili tento svět.

Ztratili jste někoho blízkého a chcete vstoupit do Wonderlandu, abyste ho znovu viděli, objali ho nebo mu vylíčili nové zážitky? Normálně to možné není, ale ve filmu režiséra Kim Tae Yonga to naštěstí možné je. Jak to celé funguje?

V simulovaném vesmíru se mohou jednotlivci díky umělé inteligenci znovu spojit se svými blízkými, se kterými už nemůžou komunikovat v reálném světě. Týká se to i hlavních hrdinů filmu. Správci Wonderlandu jsou Harry (Lee Eol) a Hyun Soo (Choi Woo Shik), kteří s pečlivostí kontrolují a utváří zážitky návštěvníků. Jejich role je klíčová pro zajištění toho, aby tato setkání přinesla útěchu a smíření.

ČTĚTE TAKÉ: NEJLEPŠÍ FILM ROKU VYBROUŠENÝ JAKO DIAMANT, OPĚVUJÍ DIVÁCI NOVINKU HRABĚ MONTE CHRISTO, KTERÁ PRÁVĚ DOBÝVÁ ČESKÁ KINA

Když zamilovaná Jeong In (Bae Suzy) přijde o lásku svého života, mladého muže jménem Tae Ju (Park Bo Gum), který náhle upadne do kómatu, je zoufalá a touží se s ním znovu setkat. Právě proto se obrátí na Wonderland a díky zázraku můžou dál upevňovat své pouto.

Stejné možnosti využije také čtyřicátník, který je hluboce zasažen ztrátou své milované manželky Bai Li (Tang Wei). Snaží se vyrovnat se svým žalem a hledá útěchu ve Wonderlandu. Tam požádá o shledání se zesnulou v naději, že konečně najde klid.

Pravda, služba je to zázračná, líbila by se mnohým z nás, ale na druhou stranu se nabízí otázka, jaký význam má pak realita a co dělá člověka člověkem. Na tyto otázky hledají odpověď i dvě ženy, se kterými se ve filmu setkáte.

Hořkosladký snímek bude na Netflixu dostupný už od 26. července.

Zdroje: About Netflix, What’s on Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.