George Washington a tým hrdinů zachraňují Ameriku v bláznivé komedii Amerika: Film

Petr Stoško
Foto: Netflix

Americká občanská válka byla temným obdobím amerických dějin, z níž vzešlo mnoho hrdinů, ale i padouchů. Netflix okořenil svou sbírku animovaných filmů o bláznivý komediální film, jenž nehraje na velkou historickou přesnost.

Ačkoliv se doboví souputníci Benedict Arnold a George Washington nemohli nikdy setkat s Abrahamem Lincolnem, tvůrcům nevadilo dát spolu tuto trojici dohromady a postavit děj na jejich přátelství a konfliktech.

Amerika: Film je absolutně šílený, vulgární a nemravný film se spoustou sarkastických narážek na minulou, ale i současnou popkulturu. Na paškál si s přehledem bere rasovou nerovnoprávnost Afroameričanů nebo asijských imigrantů.

Poté co Benedict Arnold zabije Abrahama Lincolna, je George Washington postihnut obrovským žalem, z něhož se nemůže dostat. Na naléhání Washingtonovy nové přítelkyně Marty se George rozhodne vykonat Lincolnovu poslední vůli, a to sjednotit celou Ameriku. George Washington musí tedy sestavit takový tým, který mu pomůže zvítězit v občanské válce a dosáhnout snu jeho přítele.

Na pomoc si Washington přizve ranaře Samuela Adamse, elitního jezdce na koni Paula Revera, obávaného koloniálního čaroděje Thomase Alvu Edisona a odpadlíka, který zná Ameriku jako své boty, indiánského fanouška lakrosu Geronima. George Washington a jeho tým se vydávají porazit Brity a dopadnout mazaného zrádce Benedicta Arnolda.

Film je absurdní kombinací mnoha žánrů a můžeme v něm najít prvky některých legendárních komediálních seriálů, jakými jsou Městečko South Park, Big Mouth nebo BoJack Horseman, které rovněž výborně pracují s černým humorem a vulgárním sarkasmem. Amerika: Film není jistě pro každého, ale pokud jste milovníci výše zmíněných seriálů nebo filmů jako Team America: Světovej policajt, tento počin je šitý přímo vám na míru. Na Netflixu si jej můžete pustit s českým dabingem nebo v originále s titulky.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.