Nový psychologický thriller je hitem Netflixu. Nejlepší krimi roku, uvádí recenze

Foto: Warner Bros Pictures Spain

Nový španělský psychologický thriller nás zavede přímo do psychiatrické léčebny, kde se děje něco nekalého. Hlavní roli ztvární herečka známá z filmu Všichni to vědí a seriálu Binec, který po tobě zůstává. Na českém Netflixu je nyní film Nevyzpytatelné cesty Boží (God’s Crooked Lines) na třetí místě v TOP 10.

Soukromá vyšetřovatelka Alice (Bárbara Lennie) se nechá zavřít do psychiatrické léčebny a předstírá paranoiu, aby získala důkazy pro případ, na kterém pracuje, neboli smrt pacienta za nejasných okolností. Skutečnost, s níž se v léčebně setká, však předčí její očekávání a zpochybní její vlastní příčetnost. Před jejíma očima se otevře zcela neznámý a fascinující svět.

Španělský thriller Nevyzpytatelné cesty Boží (Los renglones torcidos de Dios) natočil Oriol Paulo a jde o filmovou adaptaci stejnojmenného bestselleru španělského spisovatele Torcuata Luca de Teny, který vyšel v roce 1979.

ČTĚTE TAKÉ: Nové dobové drama boduje na Netflixu: Rozhodně se na to ale nedívejte s příbuznými, varují diváci

Na českém Netflixu si film, který vyšel 9. prosince, už nějakou dobu drží třetí příčku v TOP 10 nejsledovanějších filmů. Výborně si film vede i na ČSFD, kde si prozatím vysloužil 75% hodnocení.

„Oriol Paulo je BŮH a je zpátky v mistrovské formě!! Už to vypadalo, že Španělé slábnou, ale potom přijde na scénu Španělský David Fincher a natočí pro Netflix jeden z nejlepších filmů roku,“ píše u své recenze například uživatel platformy EvilPhoEniX. „Nejlepší krimi roku! Super podívaná na super zločiny a zločince…,“ vyjadřuje se zase LiVentura.

TAKÉ JSME PSALI: Diváci odhlasovali nejlepší film roku. Ten zamíří i na Netflix

Cappuccino zase uvádí: „Oriol Paulo opět ukázal, že se dokáže skvěle vyhrát s myslí diváka. Bárbara Lennie je jako detektivka/pacientka skvělá a velmi zdatně jí sekunduje i několik postav z ústavu.“ „Někdy je doutník prostě jenom doutník a někdy nejsou sovy tím, čím se zdají být. Paulo dovede diváka velmi zdatně tahat za nohu a tentokrát to má ještě navíc naprosto dokonalou formu,“ píše Disease.

Film je na Netflixu i s českým dabingem.

Foto: Netflix

Zdroje: ČSFD, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.