Oscarové sci-fi, které chytne za srdce, míří na Netflix. Dokonale prokreslené postavy a uvěřitelný příběh, hodnotí ho diváci

Eva Lenská
Foto: Warner Bros. Pictures

Netflix pro nás zase chystá jednu filmovou perlu z minulých let. Romantické sci-fi Ona (Her) s Joaquinem Phoenixem vzniklo v roce 2013 a kromě Zlatého glóbu se dočkalo i Oscara za Nejlepší původní scénář. Diváci si film rovněž zamilovali, o čemž svědčí vysoké hodnocení na Kinoboxu. K tomu se ale ještě dostaneme. Nejprve si připomeneme, o čem snímek režiséra Spike Jonze vlastně je.

Děj se odehrává v Los Angeles v nedaleké budoucnosti. Theodore (Joaquin Phoenix) je složitý a citlivý muž, který se živí psaním dojemných a osobních dopisů pro druhé. Po ukončení dlouhodobého vztahu má zlomené srdce, a tak se začne zajímat o nový, pokročilý operační systém, o němž jeho výrobce tvrdí, že představuje zcela unikátní a intuitivní bytost.

ČTĚTE TAKÉ: ČTVRTÁ ŘADA EMILY V PAŘÍŽI VYJDE UŽ V SRPNU. MEZI NOVÝMI POSTAVAMI BUDE ŠARMANTNÍ ITAL I MLADŠÍ VERZE EMILY

Po jeho nainstalování se seznamuje se „Samanthou“, umělou inteligencí s milým ženským hlasem (Scarlett Johansson), která má zajímavé postřehy, je citlivá a kupodivu i vtipná. Jak však její potřeby a požadavky rostou společně s těmi jeho, mění se jejich přátelství v opravdovou vzájemnou lásku.

Oscarový snímek Ona si na Kinoboxu vysloužil krásné hodnocení 78 %. „Neuvěřitelně citlivej film. Dokonale prokreslený postavy, nádhernej audiovizuál, teplá i chladná atmosféra naráz. Takhle mě emočně nerozebralo nic hodně dlouho,“ řekl o romantickém sci-fi jeden z diváků.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: UMĚLÁ INTELIGENCE ZAŘÍDÍ, ABY SE LIDÉ MOHLI ZNOVU SETKAT SE ZEMŘELÝMI. NA NETFLIX DORAZÍ HOŘKOSLADKÝ DOJEMNÝ SNÍMEK WONDERLAND

„Ona je nádherný film. Přímo božský. Takový ten, který vás chytne za srdce a nepustí, dokud ho nedokoukáte do konce. Bohužel je také jedním z těch, o kterých se moc nemluví. Má příběh, který napsal život sám, bez vnějšího nátlaku scénáristy a bravurně zvládnuté řemeslo, ať už je řeč o kameře či hudbě. Film doporučuji každému filmovému nadšenci,“ pokračoval další.

„Pro mě asi nejzajímavější oscarový snímek. Ač se jedná o sci-fi, příběh i prostředí je vykresleno tak, že divákovi přijde blízké a uvěřitelné. Je to film, který vás donutí se zamyslet nad dnešními vztahy a po shlédnutí ještě nějakou dobu trvá, než odezní jeho efekt a dojem,“ uvedl divák, jenž chválil i herecký výkon Phoenixe, stejně jako vemlouvavý hlas Johansson.

Romantické sci-fi Ona bude na Netflixu dostupné už 1. srpna.

Zdroj: Falcon, Kinobox

Hodnocení na Kinoboxu: 78 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.