Matka samoživitelka chce lepší život pro své děti a přestěhuje se do nového domu. V něm se rozpoutá děsivé peklo

Tereza Pulgretová
Foto: Netflix

Husí kůži a mráz po zádech už brzy nažene divákům hororová novinka inspirovaná skutečným příběhem na Netflixu. Spasení (The Deliverance) líčí osud single matky, které se život promění doslova v noční můru. Když se celá rodina přestěhuje, zaplaví ji nejen strach z temných sil, které s nimi v novém domově žijí, ale také panika, aby jí kvůli nevysvětlitelným událostem stát děti nevzal.

Když se utrápená máma Ebony Jackson (Andra Day) rozhodne bojovat se svými démony a s celou rodinou se vydá vstříc novým začátkům, netuší, co si pro ni osud nachystal. V domě, do kterého se nastěhují, se totiž začnou dít prapodivné věci a často násilné věci. Série podivných událostí navíc vyvolá podezření sociálky, a ustaraná rodička se tak ocitá uprostřed bitvy o holý život sebe i svých démony posednutých dětí. Do případu se postupně zapojuje policie, lékaři i média. Nikdo však neví, jak pomoci.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: GOTICKÝ HOROR, KTERÝ TO OD DIVÁKŮ I KRITIKŮ POŘÁDNĚ SCHYTAL, TEĎ MÍŘÍ NA NETFLIX. NENECHTE SE NAPÁLIT TRAILEREM, VARUJÍ

Foto: Netflix

Nový mysteriózní thriller od režiséra Lee Danielse, jenž má na kontě oscarovou nominaci za film Precious (2009), prozkoumává příběh ženy jménem Latoya Ammons, která tvrdí, že se její rodina stala obětí paranormálních jevů. Vše začalo v prosinci 2011, kdy se i přes třeskutý mráz na zápraží domu stále dokola rojí velké černé mouchy. Postupem času trojice dětí levituje, chodí po zdech, mluví hlubokými hlasy či se jejich obličeje mění v děsivé úšklebky.

K projektu, který byl až do roku 2022 známý pod názvem Demon House, se přidali také Elijah Bynum a David Coggeshall, kteří Danielsovi pomáhali se scénářem. Produkci měli na starost Greg Renker a Gregoire Gensollen. V novince si zahrají také mnohé profláknuté tváře, jako je Glenn Close, Mo‘Nique, Rob Morgan, Omar Epps či Caleb McLaughlin, kterého fanoušci znají ze seriálového hitu Stranger Things.

U hororu Spasení se můžete bát od 30. srpna na Netflixu.

Zdroje: Tudum, What‘s on Netflix, Blavity, IndyStar

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.