Skvělá akční oddechovka, která má spád i vtip. Na Netflix míří legendární trhák s Bradem Pittem a Angelinou Jolie

Eva Lenská
Foto: Twentieth Century Fox Film Corp.

Brad Pitt a Angelina Jolie už sice pár netvoří, přesto jejich společný film Mr. & Mrs. Smith nepatří do starého železa, ačkoliv byl natočen v roce 2005. Akční thriller s prvky romantiky, jenž má na svědomí režisér Doug Liman, je prostě nezapomenutelný a Netflix ho brzy zařadí do své nabídky.

John a Jane Smithovi jsou obyčejný manželský pár, který na první pohled vede běžný život a potýká se s obyčejnými starostmi. Jsou spolu asi šest let a už to mezi nimi nejiskří jako dříve. Ze stereotypu a nudy je možná nedokáže vyvést ani manželská poradna. Je tu ale ještě něco.

Každý z nich totiž skrývá doslova vražedné tajemství. Oba jsou ve skutečnosti dobře placení a velmi výkonní zabijáci pracující pro konkurenční organizace. Oživení jejich manželského svazku přijde až s novým úkolem od zaměstnavatelů. Musí zabít svého životního partnera. Výsledkem je velkolepá akční podívaná, během níž oba uplatní své výjimečné schopnosti a možná zase naleznou ztracenou chemii.

ČTĚTE TAKÉ: JEDEN Z NEJLEPŠÍCH FILMŮ ROKU, ŘÍKAJÍ DIVÁCI O NOVÉ AKČNÍ KOMEDII NETFLIXU. GLEN POWELL V NÍ STŘÍDÁ MASKY ZABIJÁKŮ JAKO O ŽIVOT

Jolie i Pitt během natáčení chtěli, aby jejich akční scény byly co nejautentičtější, proto mnohé z nich natočili sami. Museli hrát tak, jakoby se zabijáky už narodili. Chemie mezi nimi byla znát i na place. Scénář byl několikrát přepracován. Tvůrci totiž chtěli správně a rovnoměrně namíchat akci, humor i romantiku. Snímek také vzdává hold ikonickým špionážním thrillerům z minulosti a nabízí divákům městské i exotické scenérie.

Na Kinoboxu si akční komedie Mr. & Mrs. Smith vysloužila skvělé hodnocení 70 %. Jak film hodnotili diváci? „Je to především skvělá oddechovka s poměrně dobře odvedenými akčními scénami a kapkou humoru. Nejsilnější stránkou filmu jsou každopádně interakce mezi samotnou ústřední dvojicí, které jsou především v první půlce filmu vybroušené k až takřka dokonalosti,“ uvedl jeden z nich.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: LÉTO NA SKYSHOWTIME BUDE PLNÉ HITŮ: THRILLER O OBCHODU S ORGÁNY, PŘÍBĚH BOBA MARLEYHO I ROZTOMILÝ PTAČÍ ANIMÁK

„Výborná akční komedie, tak trošku dokládající, že téma manželství a život tajného agenta je divácky docela vděčné. Důkazem jsou i podobné a starší Pravdivé lži. Blahořečím tomu, kdo dostal nápad dát Jolie a Pitta v tomhle filmu dohromady,“ pokračoval další.

Na Brada Pitta se ráda podívá opakovaně nejedna žena. „Musím říct, že se jedná o skvělý film. Nejen že to má nějaký spád, ale i o dobré hlášky není nouze. Pokaždé když se na tento film koukám, tak si všimnu něčeho, co jsem předtím přehlídla,“ řekla nadšená divačka.

Vydařený akčňák Mr. & Mrs. Smith s prvky romantiky a slušnou dávkou humoru bude na Netflixu dostupný od 1. července.

Zdroje: Kinobox, Wikipedie, Facts

Hodnocení na Kinoboxu: 70 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.