Skvělá dobovka s opravdu laskavým příběhem, který ve vás zanechá dobrý pocit. Netflix uvede film Paní Harrisová jede do Paříže

Eva Lenská
Foto: David Lukazs / Ada Films

Netflix uvede další snímek, který stojí za zhlédnutí. Komediální drama režiséra Anthonyho Fabiana s názvem Paní Harrisová jede do Paříže (Mrs. Harris Goes to Paris) dostalo cenu BIFA a může se pochlubit nejen zajímavým námětem, ale i skvělým obsazením. Fanoušky seriálů Koruna a Emily v Paříži potěší, že si ve filmu zahráli Lesley Manville a Lucas Bravo.

Ada Harrisová (Lesley Manville) vede poklidný život v poválečném Londýně. Vydělává si úklidem domácností bohatých sousedů, jednou za čas zaskočí s přáteli do hospůdky, večer vzpomíná na padlého manžela a víc už od života vlastně neočekává. Kromě šatů od slavného francouzského návrháře Christiana Diora. Tento nedosažitelný sen má denně před očima, když otevře šatní skříň v jednom domě, ve kterém uklízí. Život jí převrátí naruby až příspěvek pro válečné vdovy. O tom, co s balíkem peněz udělá, nepřemýšlí ani chvilku. Okamžitě si koupí letenku do Paříže, aby tak vstoupila do chrámu módy, sídla společnosti Christiana Diora, a splnila si svůj sen.

ČTĚTE TAKÉ: ČESKÉ KRIMI VÁLCUJE NETFLIX: NECHUTNÝ SNÍMEK O NECHUTNÝCH LIDECH A SILNÝ ZÁŽITEK, NA KTERÝ SE JEN TĚŽCE DALO KOUKAT, ŘÍKAJÍ DIVÁCI

Prostořeká britská uklízečka vyvolá ve světě upjatých snobů pozdvižení. Zpočátku se zdá, že její mise nebude úspěšná. Ředitelka firmy Claudine Colbertová (Isabelle Huppert) totiž tvrdí, že šaty od Diora si ta drzá Angličanka obleče jen přes její mrtvolu. Jenže Ada má hromadu peněz, které je ochotná investovat, a především kouzlo osobnosti, jemuž nelze odolat. Tu ženskou si musíte zamilovat, a je úplně fuk, jestli má na sobě šaty za statisíce, nebo kýbl a hadr v ruce. A nejlepší na tom je, že s ní po boku se i ve vašem životě začnou dít zázraky.

„Je to příběh vdovy, která své srdce uložila k ledu, a šaty jsou jedinou věcí, kterou může milovat, aniž by zrazovala manžela. Jenže právě ty šaty jí nakonec pomůžou srdce rozmrazit a ona může znovu začít milovat – sebe samu i lidi kolem sebe,“ řekl o snímku režisér Anthony Fabian.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: SNÍMEK SVĚTÝLKA BEATY PARKANOVÉ ZÍSKAL NOMINACI NA HLAVNÍ CENU KARLOVARSKÉHO FESTIVALU KŘIŠŤÁLOVÝ GLÓBUS

Co na film Paní Harrisová jede do Paříže řekli diváci? Na ČSFD mu udělili vcelku slušné hodnocení 68 %. „Film o našich snech, splněných přáních, o lásce a laskavosti. Toto bylo hodně milé a příjemné. Skvělá dobovka s opravdu laskavým příběhem. Pro toho, kdo má rád módu, Paříž a dokáže snít je tento film něco jako povinná četba,“ napsala jedna z divaček.

„Jednoduchý a nekomplikovaný příběh, v němž nelze nemít rád výkon Lesley Manville. Film, který ve vás alespoň na chvíli zanechá dobrý pocit. Výprava je dobrá, prostředí autentické, šaty krásné,“ doplnil divák, jenž dal snímku osobní hodnocení 80 %.

Komediální drama Paní Harrisová jede do Paříže bude na Netflixu dostupné už 20. června.

Zdroj: CinemArt, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.