Do českých kin konečně míří osudová láska Elvise Presleyho. Priscilla odhaluje život ženy, která měla vše a zároveň nic

Tereza Pulgretová
Foto: A24 / Sabrina Lantos

Tuzemští diváci se po několika měsících konečně dočkají životopisného snímku s fešákem Jacobem Elordim v jedné z hlavních rolí. Herec se v kůži Elvise Presleyho ukáže ve filmu Priscilla, jenž zachycuje hořkosladký příběh jeho osudové lásky. Kousek z dílny oscarové režisérky Sofii Coppoly dá divákům nahlédnout do bolestného zákulisí života výjimečné ženy slavného zpěváka a odhalí i jeho temnou stránku.

Už od dob, kdy talentovaná režisérka Sofia Coppola představila svůj oscarový snímek Ztraceno v překladu se Scarlett Johansson a Billem Murray, si diváci její styl práce doslova zamilovali. Vizuálně specifické a oku lahodící kousky se typicky věnují tématu izolace od okolního světa, a umí tak na lesklém pozadí vykreslit bolestivou realitu ženské samoty. Jinak na tom není ani nejnovější dílo této umělkyně, ve kterém prozkoumala život femme fatale jedné z největších hudebních hvězd historie.

Priscilla Presley (Cailee Spaeny) se s Elvisem (Jacob Elordi), kterého v předešlém biografickém filmu z roku 2022 ikonicky ztvárnil Austin Butler, poprvé viděla už ve čtrnácti letech. Osudové setkání na vojenské základně s o dekádu starším mužem dívce otevřelo dveře do světa plného peněz, pozlátka a večírků, ale také drog a manipulace. Film je založený na vzpomínkách, které sepsala v roce 1985 do knihy s názvem Elvis and Me. Pohádkový vztah s králem rokenrolu podle těchto memoárů byl sice romantický, zároveň ale komplikovaný.

ČTĚTE TAKÉ: VIZUÁLNÍ SKVOST: NA NETFLIX DORAZILO JEDNO Z NEJLEPŠÍCH SCI-FI VŠECH DOB. ZNÁMÁ HEREČKA PŘI JEHO NATÁČENÍ MÁLEM UMRZLA

„Když jsem četla příběh Priscilly, překvapilo mě, jak moc nezvyklé to bylo. Zároveň si ale zažila všechny věci, které si ženy a dívky při dospívání zažívají,“ okomentovala Coppola, která při natáčení s autorkou knihy byla v kontaktu, stejně jako její představitelka Cailee Spaeny. „Elvis a Priscilla byli legendární pár. O jejím životě a pohledu na věc se toho ale příliš nevědělo,“ doplnila.

Dcera slavného filmového velikána Francise Forda Coppoly k novému snímku, který režírovala, napsala i scénář. Kromě talentované Spaeny a lamače srdcí Elordiho si v novince o ženě, která měla vše a zároveň nic, zahrají Ari Cohen, Dagmara Dominczyk, Tim Post nebo Dan Beirne.

Do amerických kin Priscilla dorazila už 3. listopadu 2023, v tuzemsku bude k vidění od 30. května.

Zdroje: ČSFD, YouTube, Kinobox, Variety, The Guardian, A24, Instagram, Variety

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.