Trilogie Hobit je na Netflixu i s dabingem. Vydejte se za dobrodružstvím s Bilbem Pytlíkem

Petr Stoško
Foto: New Line Cinema, Metro-Goldwyn-Mayer, Warner Bros / James Fisher, Mark Pokorny

Milovníci knížek J. R. R. Tolkiena museli na přelomu tisíciletí plesat radostí, když se na scéně objevila trilogie Pán prstenů od Petera Jacksona. Fanoušci mlsně očekávali i zfilmování slavného Hobita, ale to nepřicházelo. Dočkali se o deset let později, kdy se opět Peter Jackson rozhodl natočit i tento příběh, který můžeme nově vidět i na Netflixu.

Původní předloha, drobná kniha o pouhých 240 stranách, byla natažena na tři dvou a půl hodinové filmy, které podrobně vykreslují cestu Bilba Pytlíka za dobrodružstvím. Peter Jackson dokázal s velkolepostí původní trilogie navázat na úspěch předchozích filmů ze středozemě a spolu se svým týmem dotáhnout celé dílo J. R. R. Tolkiena k dokonalosti.

I tato výpravná trilogie nás zaveden do známých končin Středozemě natáčené na krásném Novém Zélandu. Příběh se odehrává několik desítek let před událostmi z Pána prstenů a sleduje cestu Bilba Pytlíka a čaroděje Gandalfa za znovuzískáním trpasličího království Erebor. Gandalfa a Bilba bude doprovázet třináct trpaslíků, které vede obávaný Thorin Pavéza. Dobrodružná pouť této družiny nás zavede třeba k jezernímu městu nebo k osamělé hoře, kde se budou muset postavit nebezpečnému draku Šmakovi.

Z původního osazenstva společenstva prstenů se vrátil Orlando Bloom jako Legolas a Ian McKellen v roli čaroděje Gandalfa. V hlavní roli Bilba pytlíka zazářil britský herec Martin Freeman, kterého můžeme znát ze seriálu Sherlock, jenž najdeme rovněž na Netflixu. Všechny tři filmy Hobit: Neočekávaná cesta, Hobit: Šmakova dračí poušť a Hobit: Bitva pěti armád si můžeme odteď vychutnat na Netflixu i s českým dabingem.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.