Tarantino šokoval filmový svět. Zrušil svoji chystanou novinku. Snímek s Bradem Pittem nebude

Tereza Pulgretová
Foto: Sony Pictures Entertainment

Ještě nedávno to vypadalo, že se filmový velikán Quentin Tarantino blíží do úspěšného finále svojí kariéry. V chystané novince s názvem The Movie Critic se měl ukázat také Brad Pitt, který s režisérem spolupracoval už několikrát. Podle posledních informací to ale vypadá, že filmař změnil názor a veškeré dosavadní plány na závěrečný projekt před jeho důchodem padají.

Filmoví tvůrci umí odjakživa své fanoušky různě překvapovat. Vzorným příkladem je slavný režisér Quentin Tarantino, který se proslavil například snímky, jako je Kill Bill, Pulp Fiction: Historky z podsvětí nebo Hanebný Pancharti. Tento umělec se po více než třiceti letech chystá rozloučit svým desátým kouskem a odejít ze scény.

Po dlouhém rozhodování nejdřív zakotvil u příběhu ze sedmdesátkového Los Angeles a postavy kritika pornografických filmů, v němž měl sehrát klíčovou roli lamač srdcí Brad Pitt. Více jsme o připravovaném snímku The Movie Critic psali zde. Nyní ale podle informací magazínu Deadline obrátil a námět o neslavném pětatřicetiletém publicistovi se sklony k alkoholismu skončí v šuplíku.

ČTĚTE TAKÉ: TRAVOLTOVA SPÁSA, ZÁKEŘNÝ FORREST GUMP I ZÁHADA, KTEROU NIKDY NIKDO NEROZLUŠTIL ANEB 5 ZAJÍMAVOSTÍ O TARANTINOVĚ HITU PULP FICTION

Foto: The Weinstein Company

Protože jde skutečně o jeho poslední, a tedy i podle očekávání mistrovské dílo, Tarantino si s volbou dává opravdu záležet. I když se tedy v poslední době intenzivně věnoval přepisování scénáře, za změnou netřeba hledat nic velkého. Režisérův blízký zdroj totiž prozradil, že si to zkrátka pouze rozmyslel a vrací se zpátky ke svým základním „náčrtkům“.

S postavou, která je podle režisérových slov něco mezi Howardem Sternem a Travisem Bicklem z filmu Taxikář, se ale možná fanoušci nadobro loučit nemusí. Není totiž vyloučeno, že se nakonec k už hotovému nápadu nevrátí, stejně, jako tomu bylo u legendárního snímku Osm hrozných.

Zdroje: Deadline, ČSFD, The Hollywood Reporter

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.