Máte poslední šanci: V dubnu Netflix smaže spoustu skvělých filmů včetně Jokera nebo Jurského parku

Eva Lenská
Foto: Warner Bros.

Netflix samozřejmě stále přidává do své nabídky lákavé novinky i plno starších filmů a seriálů. S jinými kousky se však musíme rozloučit. Na co se už v dubnu nepodíváme, pokud nechytíme za pačesy poslední šanci? Odejdou například Joker, Jurský park nebo jeden skvěle hodnocený hudební film.

Jak už bylo řečeno, nabídka Netflixu se neustále mění a letos v dubnu se budeme muset na čas rozloučit s devíti filmy, z nichž některé jsou opravdu velmi kvalitní a mají na Kinoboxu vynikající hodnocení. Ačkoli jsou starší, možná jste si je nestačili připomenout, tudíž máte nyní poslední možnost.

Mezi zmíněné perly se skvělým hodnocením patří například Joker z roku 2019. Joaquin Phoenix za něj dostal Oscara a na Kinoboxu si snímek vysloužil krásných 87 %. Dalším povedeným kouskem, který brzy zmizí z Netflixu, je zdařilý hudební film Whiplash z roku 2014, jenž se může pyšnit také 87 %. S 81 % na Kinoboxu si skvěle vedl i Elvis (2022) režiséra Baze Luhrmanna.

ČTĚTE TAKÉ: SLUNCE POHÁNĚNÉ TISÍCEM LED OBRAZOVEK: PODÍVEJTE SE, JAK SE NATÁČEL AKTUÁLNÍ SCI-FI HIT PROBLÉM TŘÍ TĚLES

Foto: Blumhouse Productions

To ale není vše. Milovníci muzikálů se budou muset rozloučit s romantickým snímkem Mamma Mia! Here We Go Again a dětem zas bude chybět Kung Fu Panda 3 nebo možná i Jurský park (Jurassic Park) plný dravých dinosaurů.

Raději však skončíme v pozitivním duchu a řekneme si, jaké filmy Netflix nedávno do své nabídky přidal. Například vynikajícího Marťana (The Martian) od Ridleyho Scotta. Dále si můžete pustit Malcolmův seznam (Mr. Malcolm’s List), Anglického pacienta (The English Patient), Nekonečnou bouři (Infinite Storm), Jeden den (One Day) s Anne Hathaway, P.S. Miluji Tě (P.S. I Love You) a oscarový Belfast.

Které filmy opustí v dubnu Netflix a kdy:

11. dubna

  • Chraň nás od zlého (Deliver Us from Evil)

15. dubna

  • Synchronic

25. dubna

  • Kung Fu Panda 3

30. dubna

  • Přes noc třicítkou (13 Going on 30)
  • Elvis
  • Joker
  • Jurský park (Jurassic Park)
  • Mamma Mia! Here We Go Again
  • Whiplash

Tento seznam se týká primárně Netflixu v USA. Můžeme však předpokládat, že filmy zmizí kvůli končícím právům i v rámci české verze Netflixu.

Zdroj Tudum, Netflix, Kinobox

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.