Scénky jako ze školní besídky a ženské jako totální pipiny, hodnotí diváci další český propadák, který míří na Netflix

Eva Lenská
Foto: Bohemia MP

Na Netflix se řítí další český propadák. Film režiséra Petra Zahrádky s názvem Ženy a život potěší leda tak fanoušky herečky a zpěvačky Evy Burešové, jinak toho totiž moc nabídnout nemůže. Jsme zvědaví, jak si povede na Netflixu, kde často bodují i ty nejhorší kousky z tuzemských luhů a hájů.

Eliška (Eva Burešová) je hodná holka. Možná až moc. V práci postrádá ostré lokty a ve vztahu jí obvykle přebývá slepá víra. O to akčnější je však její volnomyšlenkářská a naprosto všeho schopná sestra Ilona (Aneta Krejčíková). Obě dvě se společně vrhnou do budování rodinného podniku, který funguje tak trochu „ode zdi ke zdi“. Podle stejného principu se řídí také Eliščin vztah s namyšleným tenistou Petrem (Jakub Kohák).

„Má s tebou ten chlapec aspoň vážné plány? Po třicítce se hledá manžel dost těžko,“ upozorňuje Elišku její pragmatická matka, které se Petr moc nezamlouvá. Jak to ale je? Chodí jen Eliška s Petrem nebo i Petr s Eliškou? Je třeba si začít plnit sny, a to nejlépe na všech frontách. I kdyby trakaře padaly. To vše za účasti rodiny a přátel, protože problém jednoho je problémem všech. Kromě toho je tu i jeden sympaťák jménem Richard (Petr Buchta). Takový ten dobrák, ve kterém ženské vidí jen kamaráda. K čemu to nakonec vede? Eliška bojuje o Petra, Richard o Elišku a maminka s tatínkem o blaho všech.

ČTĚTE TAKÉ: HISTORICKÝ THRILLER VLNY REŽISÉRA JIŘÍHO MÁDLA NAHLÍŽÍ ZA OPONU ROZHLASU V ROCE 1968. UDÁLOSTI ILUSTRUJE NA MRAZIVÉM PŘÍBĚHU DVOU BRATRŮ

Na romantické komedii, která měla v kinech premiéru 12. května 2022, nenechali diváci nit suchou. Na ČSFD si vysloužila pouhých 37 %, což je podle některých hodnotících i tak zbytečně moc. Pochvalu si totiž vysloužilo pouze duo Lábus a Freimanová v rolích rodičů. Nejvíc divákům vadil Kohák jako tenista. Obsazení zpěvačky Olgy Lounové také nebylo nejmoudřejší.

„Když si scenáristka Zita Marinovová myslí, že největším problémem muže ve středním věku je úbytek vlasů na hlavě, tak se popravdě ani nedivím, že téměř všechny ženské postavy vykreslila jako totální pipiny. Herecká sestava za moc nestojí. Pokud k tomu přičtu ještě dost stupidní zápletku a úděsný soundtrack, nedá se na tuhle rádoby komedii skoro koukat,“ uvedl jeden z recenzentů.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: KRÁSNÉ A DOJEMNÉ, VYCHVALUJÍ DIVÁCI NOVÉ DRAMA, KTERÉ OVLÁDLO SLEDOVANOST NETFLIXU PO CELÉM SVĚTĚ

„Pár rádoby herců se snaží napodobit americké romantické komedie o holce, která si chce splnit sen a najít vysněného chlapa. Bohužel, nefungovalo to. Herci typu Kohák, Burešová, Krejčíková nejsou a patrně nikdy nebudou na takové úrovni, aby herecky zvládli nějaký slušný film,“ dodal další.

Film pro ženy vlastně ani ženy nenadchl. „Dobrý nápad, dobré obsazení, milý děj, ale příšerná režie a příšerný střih. Přišlo mi to jako scénky na školní besídce. Ale vtipné to bylo. Škoda, mohlo to být o hodně lepší. Přišlo mi to odfláknuté,“ prohlásila jedna z nich.

„Tohle nebyla pohodová komedie, která mě měla odreagovat od mateřských a domácích povinnosti. Tohle byla trapná slátanina, u které jsem se vztekala, že tohle někdo natočil a byl s tím spokojený, že to vypustil ven,“ doplnila jiná.

Nepovedená romantická komedie Ženy a život bude na Netflixu dostupná od 24. dubna.

Zdroje: Bohemia MP, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.