Patří mezi to nejlepší, co si můžete pustit na Netflixu a získal Oscara: Podivuhodný příběh Henryho Sugara je opravdový klenot

Foto: Netflix

V září loňského roku na Netflix dorazil skvělý krátkometrážní povídkový snímek Podivuhodný příběh Henryho Sugara (The Wonderful Story of Henry Sugar). Nyní vyhrál Oscara a Netflix se rozhodl ho vydat znovu, i když ten ze září je na streamovací platformě stále dostupný.

Na Netflix loni na podzim po premiéře v Benátkách dorazil krátkometrážní snímek s Benedictem Comberbatchem v hlavní roli. Podivuhodný příběh Henryho Sugara režírovaný Wesem Andersonem získal na benátském festivale spoustu pozitivních ohlasů a i diváci si ho následně oblíbili také. Nešetřili na něj chválou ani celkem vysokým hodnocením na různých platformách. Například na Kinoboxu si vysloužil 73 %.

Devětatřicetiminutový snímek nyní získal Oscara v kategorii Nejlepší krátký hraný snímek. Ačkoliv je na Netflixu stále dostupný, streamer se rozhodl ho vydat znovu 15. března pod názvem Podivuhodný příběh Henryho Sugara a tři další (The Wonderful Story of Henry Sugar and Three More). Podobně se ostatně jmenuje sbírka povídek od Roalda Dahla, ze které vychází – Podivuhodný příběh Henryho Sugara a šest dalších.

TAKÉ JSME PSALI: LETOŠNÍ OSCARY OVLÁDL OPPENHEIMER. BODOVALI I CHUDÁČCI A SVÉHO HISTORICKY PRVNÍHO OSCARA ZÍSKALA UKRAJINA

The Wonderful Story of Henry Sugar
Foto: Netflix

Netflix v září loňského roku vydali tři další povídky ze sbírky, které Anderson natočil. Konkrétně jde o Labuť, Krysaře a Jed. A právě ony tři z upraveného názvu, pod kterým Netflix znovu příběhy vydává, jsou ty „a tři další“. Tentokrát se však zdá, že Netflix všechny čtyři kousky vydá v jednom celku.

ČTĚTE TAKÉ: OTRAVA, NESNESITELNĚ NAPÍNAVÝ PŘÍBĚH OD NETFLIXU, KTERÝ V DIVÁKOVI DOKÁŽE VYVOLAT ÚZKOST

Od Netflixu jde o opravdu podivný krok, jelikož původní čtyři krátkometrážní filmy z platformy nezmizely. Možná se však rozhodl po vítězství první povídky na Oscarech znovu na příběhy upozornit. Pořád totiž existuje mnoho diváků, kteří je nezaregistrovali. Streamer dokonce k povídkám vydal i nový trailer.

O čem je vítěz Oscara Podivuhodný příběh Henryho Sugara?

Henry miluje hazard a jednoho dne si přečte zprávu od jistého lékaře, ve které se píše o Indovi, který našel způsob, jak vidět bez použití očí. Henry je vychytralý a tak ho hned napadne, že kdyby se mu podařilo se to naučit také, mohl by z toho mít prospěch. Na tři roky se ponoří do studia meditace, a i když ho čeká celkem dlouhá nesnadná cesta, nakonec schopnost vidět skrze karty a nahlížet do budoucnosti získá.

Nakonec ale nic není tak růžové, jak si vysnil. Jeho nová schopnost ho totiž připravila o zábavu z hazardních her. Následný zvrat událostí zasáhne Henryho srdce a on se rozhodne využít své schopnosti k něčemu prospěšnějšímu, než je hazard. Chce založit sirotčinec. Při shánění potřebného obnosu peněž se ale dostane do křížku s lasvegaskou mafií a bude muset prchat.

TAKÉ JSME PSALI: SERIÁL PLNÝ NEROZLOUSKNUTELNÝCH ZÁHAD, KDE BUDETE S NAPĚTÍM HLTAT DÍL PO DÍLE. NA NETFLIX MÍŘÍ ERIC S BENDICTEM CUMBERBATCHEM

Zdroj: Autorský Text, Netflix

Hodnocení na Kinoboxu: 73 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.