Hercule Poirot míří na Netflix: Filmová adaptace nejslavnější detektivky Agathy Christie má skvělé obsazení i hodnocení diváků

Eva Lenská
Foto: Twentieth Century Fox Film Corporation

Na Netflixu se opět bude vraždit a vyšetřovatelem zločinu se stane proslulý detektiv Hercule Poirot, jenž bude i v mrazivé zimě namáhat svou bystrou šedou kůru mozkovou. Všichni fanoušci Agathy Christie se tak mohou těšit na skvostně obsazený snímek Vražda v Orient expresu (Murder on the Orient Express) z roku 2017.

To, co začíná jako luxusní a nezapomenutelná jízda vlakem z Istanbulu do Londýna, se kvapem promění v jeden z nejzáhadnějších krimi příběhů, jaký byl kdy lidem vylíčen. Knižní předloha královny detektivek Agathy Christie popisuje osudy třinácti pasažérů uvízlých v přepychovém Orient expresu ve sněhových závějích na dalekém Balkáně.

ČTĚTE TAKÉ: SVATBA JENNIFER LOPEZ NEBO AKČŇÁK ZE STAROVĚKÉHO EGYPTA: 5 FILMŮ, KTERÉ NETFLIX NOVĚ PŘIDAL DO SVÉ NABÍDKY

Ve chvíli, kdy ve vlaku dojde k vraždě amerického obchodníka, se každý z nich stává podezřelým. Mezi cestujícími naštěstí nechybí jeden neobyčejný Belgičan s velkým knírem a mistrně pracujícími šedými mozkovými buňkami. A právě tento nejslavnější detektiv na světě, Hercule Poirot, musí závodit s časem, aby vyřešil smrtící záhadu dříve, než zákeřný vrah udeří znovu.

Snímek z roku 2017 je již šestou filmovou či televizní adaptací slavného románu, k jehož napsání inspirovala autorku nezvykle krutá zima, která v roce 1929 způsobila, že legendární Orient expres skutečně uvízl v závějích. Tuto verzi režíroval známý britský herec Kenneth Branagh, jenž se sám obsadil do role věhlasného Poirota. Dále si v detektivce zahráli Johnny Depp, Daisy Ridley, Michelle Pfeiffer, Penélope Cruz, Willem Dafoe, Judi Dench, Lucy Boynton a Derek Jacobi.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: KVÍZ: VYZKOUŠEJTE, JAK DOBŘE ZNÁTE BRITSKOU KRÁLOVSKOU RODINU A UDÁLOSTI, KTERÉ SE KOLEM NÍ UDÁLY

Vražda v Orient expresu se může pyšnit i skvělým hodnocením. Na Kinoboxu si film vysloužil krásných 74 %. Jeden z recenzentů o něm napsal: Branagh nezklamal. Jeho Vražda v Orient expresu je svěží, zábavná a napínavá. Nádherné scenérie, skvělé obsazení a fajnově znějící hudba Patricka Doylea. Líbily se mi záběry kamery, celé to pátrání a finální zvrat ve mně vzbudil šok, protože něco takového jsem opravdu nečekal.“

„Paráda! Moje prvotní obavy byly zbytečné, Branagh to natočil s pokorou a láskou k předloze a zabalil do opojného až pohádkového vizuálu. Evidentně si užil i roli před kamerou, jeho Poirot je jiný, ale strašně mě bavil,“ nešetřila chválou divačka, která evidentně četla i knihu.

Vražda v Orient expresu a slavný detektiv Hercule Poirot budou na Netflixu už 15. ledna.

Zdroj: CinemArt, Kinobox, Databáze knih

Hodnocení na Kinoboxu: 74 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.