Je to rebel. Petr Nárožný baví diváky v reklamě Netflixu, která je podle nich stokrát lepší než film, který propaguje

Foto: Netflix

Rebel Moon u diváků příliš nezabodoval, i když se v mnoha zemích včetně Česka vyšplhal na chvíli na první místo TOP 10. Po první části sci-fi snímku náš čeká také druhá. Pomůže s tím Petr Nárožný? S ním Netflix totiž natočil svou vůbec první reklamu zaměřenou výhradně na Česko, která film propaguje.

„Upoutávka stokrát lepší jak film,“ i to píší diváci o reklamě Netflixu, která se dnes objevila na sociálních sítích i oficinálním českém youtubovém kanále platformy. Pětaosmdesátiletý herec Petr Nárožný v ní sleduje první díl sci-fi eposu Rebel Moon a komentuje zlidovělou hláškou z pohádky S čerty nejsou žerty: „Je to rebel!“. Nadále pak také glosuje další hláškou: „Padesát šest vojáků těžce zranila, sto dvacet zhmoždila a jednoho zesměšnila.“

Petr Nárožný zároveň ve videu představuje seniora, kterému se Netflix spustil omylem, když mu na zem upadl dálkový ovladač. Platforma chce spotem poukázat na to, že není primárně jen pro mladé publikum, jak se často říká, ale pro všechny věkové kategorie včetně seniorů.

Video Netflixu s názvem Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně – Petr Nárožný se přidává k rebelům nadchlo diváky, kteří v komentářích na YouTube i Facebooku neskrývají své nadšení. „Upoutávka stokrát lepší jak film. Možná kdyby pana Nárožného obsadili, dalo by se na to koukat,“ píše například uživatel Facebooku Václav. „Musím dát Netflixu palec nahoru,“ píše zase Ji Ma.

A pozitivní komentáře reklama Netflixu získala i na YouTube. „To promo mělo být před filmem, jelikož je super,“ píše jeden z uživatelů a další s nadšením uvádí: „To je neuvěřitelná pecka.“

Reklama na Rebel Moon s Petrem Nárožným je vůbec první reklamou streamovací platformy natočenou pouze pro Česko. Poté, co červnu Netflix v kině Lucerna zorganizoval první českou premiéru svého filmu, překonává tak další milník. Tehdy šlo o film Vyproštění 2 s Chrisem Hemsworthem a premiéry se zúčastnil dokonce režisér snímku Sam Hargrave.

Za reklamou s Nárožným stojí český marketingový tým agentury Ogilvy, která nedávno převzala PR Netflixu v Česku pod svá křídla. „Když jsme přemýšleli o tom, jak představit svět filmu Rebel Moon neotřelým způsobem českému divákovi, hláška „Je to Rebel!“ z oblíbené české pohádky nám stále přicházela na mysl. Angažovat do tohoto ryze lokálního konceptu právě Petra Nárožného a spojit čas českých Vánoc s timingem očekávané premiéry sci-fi snímku se tak stalo podstatou a kreativní ideou kampaňového spotu,“ říká dle MediaGuru Mike Martin, Chief Creative Officer Ogilvy, který od letošního září vede lokální kreativní oddělení.

Sofia Boutella jako Kora v eposu Rebel Moon.
Foto: Clay Enos/Netflix

Více o filmu Rebel Moon

Režisér Zack Snyder známý filmy jako Muž z oceli, 300: Bitva u Thermopyl nebo Liga spravedlnosti pro Netflix natočil sci-fi epos Rebel Moon. Jeho děj se odehrává v odlehlém koutě galaxie, kde je poklidná měsíční kolonie Veldt nucena odevzdat svou sklizeň autoritativní vládě, která řídí svět.

Občané, kteří se zoufale chtějí dostat ze spárů tyranie, vysílají tajemnou mladou ženu jménem Kora, která se zoufale snaží ochránit svůj adoptivní domovský svět a dobře si uvědomuje nemilosrdnou brutalitu Impéria. Vydává se na nebezpečnou mezihvězdnou misi, aby shromáždila válečníky z celé galaxie, kteří pomohou svět od zla osvobodit. Čeká je pořádný boj s flotilou vojáků, kteří cestují v masivním smrtícím vesmírném křižníku zvaném The King’s Gaze. Velitelem lodi je admirál Atticus Noble. Na první pohled jde o ​​chladného muže, který nemá s nikým slitování. Ve světě, kde morálka upadá, ji odhodil stranou ve jménu ambicí.

Film s odhadovaným rozpočtem ve výši nejméně 166 milionů dolarů, je inspirován klasikou Akiry Kurosawy z roku 1954 Sedm samurajů. Kromě režie má Zack Snyder na svědomí také scénář. Film je tak dlouhý, že musel být rozdělen na dvě části.

První část s podtitulem Zrozená z ohně, na Netflixu vyšla těsně před Vánoci 22. prosince 2023. Bohužel se jí příliš pozitivních ohlasů od diváků nedostalo. Například na Kinoboxu má Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně pouhých 52 %. „I když nejsem fanoušek Snydera, tak jsem se po dobře vypadajícím traileru velmi těšil. A musím říct že jsem velice zklamaný. Film vykrádá co se dá a nepřichází s ničím novým. Svět ve kterém se film odehrává, vypadá nezajímavě a je směsicí všeho možného. Pozitivní je, že po vizuální stránce se film rozhodně povedl. Co se, ale týče scénáře, tak to je naprostá katastrofa. Celou stopáž filmu jsem se více méně nudil. Akční scény by možná byly dobré, kdyby nebyly neustále zpomalovány. Takže celkově velké zklamání a jedná se v nejlepším o průměrné sci- fi,” píše zde například jeden z recenzentů.

„Za mě „výkvět” bečkového sci-fi, na kterém jde moc dobře vidět, že s financemi se rozhodně nešetřilo. Vizuálně poutavé, krásní a zajímaví lidé v obsazení. Děj je ale tak jednoduchý, že člověk dokáže sledovat co se odehrává, i když se věnuje telefonu, nebo si odskočí na toaletu. Celkově to moc nefunguje a pokud máte rádi sci-fi tak budete spíše zklamáni,” hodnotí velmi podobně i další divák.

Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška na Netflix dorazí 19. dubna.

Zdroje: Netflix, MediaGuru, YouTube Netflix Česká republika, Facebook Netflixu, Variety

Hodnocení na Kinoboxu: 52 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.