Michael Fassbender může jako Zabiják na Netflixu vraždit znovu. Režisér David Fincher se nebrání pokračování

Michaela Pašková
Foto: Netflix

V první půlce listopadu vrhl na Netflix strhující thriller Zabiják (The Killer), který se od té doby ve sledovanosti drží v TOP 10. Jelikož byl snímek o bezejmenném nájemném vrahovi kritiky velmi dobře přijat, nabízí se otázka, zda je režisér David Fincher ochoten natočit pokračování.

Thriller Zabiják, na jehož vzniku se podílel režisér David Fincher a scénárista Andrew Kevin Walker, pojednává o bezejmenném nájemném vrahovi, který během své mise nečekaně selže, což následně nepříjemně odnese jeho přítelkyně. Protože se mu nelíbí, co jí provedli jeho zaměstnavatelé, rozhodne se jim za to v plné parádě pomstít. V cestě mu ovšem stojí jeho vlastní já, protože kdysi dobře známý přítel, ledový klid, si zřejmě vzal dovolenou.

V rozhovoru pro EW se pánové rozpovídali o svém nejnovějším projektu. Režisér přiznal, že přišel za Walkerem s dosti obtížným úkolem. Scénárista musel napsat scénář, ve kterém byly dialogy ústřední postavy omezeny na minimum. Walker vzpomíná, že mu Fincher řekl: „Zkus to napsat tak, aby ten chlap měl v celém filmu doslova deset řádků dialogu. Hrdě jsem odevzdal první verzi, která měla jenom 13 řádků dialogu. Bylo to maximum, na které jsem se mohl dostat.“

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: CHYTŘE VYMYŠLENÝ THRILLER O POMSTĚ, KTERÝ VÁS UDRŽÍ V NAPĚTÍ, OVLÁDL NETFLIX. DIVÁCI HO HODNOTÍ JAKO CHLADNÝ A PRECIZNÍ

Zdá se, že Walker do produkce snímku, který vychází z francouzské komiksové série, dosti zasahoval. Přestože dle jeho slov musel dialogy zabijáka několikrát přepisovat, byl to právě on, kdo rozhodl o tom, že postava jiného nájemného vraha bude žena.

Tilda Swinton v thrilleru Zabiják.
Foto: Netflix ©2023

„Od samého začátku, co jsme probírali Tildinu postavu, jsme mluvili o něm,“ uvádí scénárista a dodává, že se Finchera zeptal na to, co když je to žena. Zásluhou této jednoduché otázky byla s nabídkou role okamžitě oslovena Tilda Swinton.

Režisér David Fincher, mezi jehož úspěšné projekty patří například Klub rváčů, Zodiac, Podivuhodný případ Benjamina Buttona a Sociální síť, je známý tím, že nikdy nenatočil pokračování svého filmu. Přesto se z jeho odpovědi pro EW dá vyčíst, že by se nebránil pokračování jeho nejnovějšího thrilleru Zabiják. Ačkoliv to nevypadá, že by o něčem už bylo rozhodnuto, režisér rozhodně před Zabijákem 2 nezavírá dveře.

PSALI JSME TAKÉ: RECENZE: STRHUJÍCÍ THRILLER ZABIJÁK MŮŽE BÝT PROBLÉM DOKOUKAT. DAVIDA FINCHERA TÁHNE LEDOVĚ KLIDNÝ MICHAEL FASSBENDER

„Nikdy neříkám nikdy. Nevyplácí se mít v těchto věcech pravidla. Jsem člověk, který před Zodiacem řekl, že už žádní sérioví vrazi.“

Zabiják do značné míry vypráví ucelený příběh, v němž Fassbenderova postava dosáhne vytoužené odplaty za příkoří jeho přítelkyně. Nicméně závěrem filmu nechává naživu miliardáře, jenž má být za vše zodpovědný. To, že nájemný vrah i muž, který si objednal vraždu, zůstávající na konci naživu, znamená, že by Fincher a Walker mohli vymyslet příběh, který by zabijáka znovu vtáhl do akce.


Zdroje: EW, Screen Rant

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.