Rebelové po indicku: Hrdinové hudební novinky Netflixu se budou snažit dělat svět lepším

Eva Lenská
Foto: Netflix

Kdo má rád muzikály, komiksy a Indii, může se těšit na hudební novinku The Archies od Netflixu. Pohodový indický film pro celou rodinu je inspirovaný populárními komiksy vydavatelství Archie a slibuje spoustu chytlavých melodií. Klíčová je také záchrana oblíbeného parku.

Je jim sedmnáct a zatím ještě nic nedokázali. Žijí v Indii ve fiktivním městečku Riverdale a vychutnávají si mléčné koktejly i atmosféru šedesátých let. Chtějí lidi rozesmát a plnit si své sny. Možná by raději žili v Londýně, ale v zapadákově může člověk také prorazit. Touží po úspěchu i lásce, k čemuž jim stačí mládí a kuráž.

Archie, Betty, Veronica, Jughead, Reggie, Ethel a Dilton hledají pomocí návykových písní, perfektních tanečních čísel a idealismu svobodu, přátelství i romantiku. Ač jim ještě teče mléko po bradě, jsou to rebelové, kteří věří, že změnit svět. Udělají ho lepším a barevnějším. Zpočátku jsou odhodlaní alespoň zachránit milovaný Green park, kterému hrozí zkáza kvůli výstavbě hotelu. Jejich mottem jsou Edisonova slova: „Uspěje ten, kdo tisíckrát selže, a stejně to zkusí ještě jednou.“

ČTĚTE TAKÉ: ČEŠI NATOČILI DALŠÍHO ADEPTA NA PROPADÁK ROKU. NA FILMU PODLE BESTSELLERU JANY BERNÁŠKOVÉ NENECHALI DIVÁCI ANI KRITICI NIT SUCHOU

Foto: Netflix

Možná si při sledování vzpomenete na úspěšný český retromuzikál Rebelové z roku 2001, ke kterému by se snímek The Archies dal v mnohém směle přirovnat. Indickou novinku natočila režisérka Zoya Akhtar podle scénáře Reemy Kagti. Zahráli si v ní herečtí nováčci Agastya Nanda, Khushi Kapoor, Suhana Khan, Vedang Raina, Yuvraj Menda a Aditi Saigal.

„Komiksy z vydavatelství Archie se díky nadčasovému kouzlu a univerzálnímu tématu přátelství staly skvělým námětem pro náhled do indické kultury. Rozhodli jsme se natočit hraný film s příchutí Indie a Zoya i Reema byly perfektní volbou pro oživení příběhu. Jsou to neuvěřitelné vypravěčky a vytvořily film plný barev a srdce, fantastických postav a písniček, při kterých vám budou samy poskakovat nohy. The Archies je skutečně rodinnou podívanou s nádechem jemné nostalgie,“ uvedla Monika Shergill, která zodpovídá za indický obsah Netflixu.

Indický muzikál The Archies bude na Netflixu dostupný už 7. prosince.

Zdroje: Tudum, About Netflix, What’s on Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.