Elena trpí Parkinsonovou chorobou a na vlastní pěst pátrá po vrahovi své dcery. Nový napínavý thriller míří na Netflix

Eva Lenská
Foto: Johanna Ekonen / Netflix

Není nic horšího, než když matce zemře dítě. Navíc za podezřelých okolností. Právě to se stane hlavní hrdince argentinského filmu Elena to ví (Elena Knows, Elena Sabe), který míří na Netflix. Elena je odhodlaná vypátrat, co se vlastně stalo. Bohužel má jednoho velkého nepřítele – nevyléčitelnou nemoc.

Zoufalá Elena pátrá po vrahovi zodpovědném za smrt své dcery Rity, která byla nalezena mrtvá v kostele. Policie si myslí, že šlo o sebevraždu, ale dívka nikdy nechodila do kostela za deště a bouřky. Eleně tedy vrtá hlavou, co se mohlo stát. Když se jí dál nedostává žádných odpovědí, ujímá se vyšetřování sama, ačkoli trpí nevyléčitelnou Parkinsonovou chorobou.

ČTĚTE TAKÉ: NOVÁ ČESKÁ KOMEDIE JE JEŠTĚ V KINECH, ALE UŽ MÍŘÍ NA NETFLIX. PODLE DIVÁKŮ JE NA ČESKO-SLOVENSKÉ POMĚRY NADPRŮMĚRNÁ

Podnikne cestu vlakem do hlavního města, kde hledá pomoc starého přítele své dcery. Její stav se zhoršuje, plete si slova a pořád zapomíná. Přesto se jí nakonec v hlavě vyrojí vzpomínky, které ji postaví před nečekané odhalení.

Film je o ženách a pro ženy, proto se na něm také podílely hlavně ženy. Režii si vzala na starost argentinská režisérka Anahí Berneri a scénář Gabriely Larralde vychází ze stejnojmenného románu Claudie Piñeiro, který letos vyšel i u nás. Autorka napsala také knihu Čtvrteční vdovy, podle níž byla natočena vydařená minisérie, kterou též najdete na Netflixu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: ZÁVĚR SERIÁLU KORUNA BYL PO SMRTI KRÁLOVNY ALŽBĚTY II. ZMĚNĚN. NETFLIX SLIBUJE, ŽE BUDE SILNÝ A EMOCIONÁLNÍ

„Ve filmu se vracím k tématu mateřství, tentokrát v době, kdy se role závislosti obracejí a my se musíme zaměřit na matky. Elena vyšetřuje, kdo zabil její dceru. Parkinsonova choroba jí sotva dovoluje zvednout hlavu, aby se podívala do očí těm, které vyslýchá. Potřebuje to vědět, i když je konfrontována svými přízraky. Adaptace románu Claudie Piñeiro byla obrovskou výzvou, jejímž výsledkem je thriller, rodinné drama a také výborný film,“ uvedla režisérka.

Elenu ztvárnila Mercedes Morán a do dalších rolí byli obsazeni Érica Rivas, Mey Scápola, Miranda de la Serna, Marcos Montes, Marcos Ferrante, Horacio Camandulle, Rocío Belzuz, Agustina Muñoz, Mónica Gonzaga a Laura Faienza

Krimi drama o délce 100 minut bude mít na Netflixu premiéru už 24. listopadu. I s českým dabingem.

Zdroj: about netflix, ES Euro

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.