Krvavý jihokorejský John Wick v sukni: Nový akční thriller Netflixu nešetří brutálními scénami

Eva Lenská
Foto: Netflix

Na Netflix míří další krvák z Jižní Koreje. Nenechte se zmást něžným názvem Baletka (Ballerina), protože naše hlavní hrdinka jen klame tělem. Místo Labutího jezera dává přednost bojovým uměním a brutalitě. Seznamte se s dalším Johnem Wickem v sukních, s herečkou, kterou znáte už z Papírového domu: Korea. Jeon Jong Seo vám brzy ukáže, co je to krvavě sladká pomsta!

Bývalá bodyguardka Ok Ju (Jeon Jong Seo) je pořádná drsňačka. Vyniká v bojových uměních, boji s mečem, střelbě a jízdě na motorce. Tohle všechno, včetně notné dávky odvahy, teď bude potřebovat. Oplakává totiž nejlepší kamarádku, baletku Min Hee (Park Yoo Rim), která ji prosila, aby se za ni pomstila chlápkovi, co si říká Profík Choi (Kim Ji Hoon).

Hnána pomstou se nebojí ničeho. Vyčítá si, že Min Hee nedokázala ochránit a je připravena riskovat život. Libuje si v cákancích krve a slibuje akci plnou brutality i neskutečně krutou a sladkou odvetu. Možná vypadá jako křehká panenka, ale zdání klame. Stačí se podívat na upoutávku.

ČTĚTE TAKÉ: Nejlepší válečný seriál všech dob míří na Netflix: 10 zajímavostí o hitu, který trumfl i vojína Ryana a na ČSFD má 94 %

Foto: Netflix

Akční thriller natočil režisér Lee Chung Hyun, který má na svědomí skvělý mysteriózní horor Telefon (The Call), který také najdete na Netflixu. Tato temná lahůdka si na ČSFD vysloužila hodnocení 73 %, takže jsme zvědaví, jak si povede Baletka. Zajímavé je také to, že Jeon Jong Seo je jeho přítelkyně. Chodí spolu od roku 2021. Jak už jsme uvedli, tato sympatická herečka si zahrála i v Papírovém domě: Korea, stejně jako Kim Ji Hoon, jenž v Baletce hraje záporáka Choie.

Snímek o délce 92 minut produkovalo studio Climax, které Netflix obohatilo o seriály Peklo (Hellbound) a Dezertér (D.P.) a dystopický akčňák Čung_E (Jung_E).

Krvavý thriller Baletka, neboli mix Černé labutě a Johna Wicka, bude na Netflixu dostupný 6. října i s českým dabingem.

Zdroj: NME, what’s on netflix, Naver, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.