Netflix nabídne horor o děsivém kultu, který může diváky překvapit svou originalitou a kvalitou

Foto: © 2023 GDH 559 and Ally Entertainment (Thailand) Co., Ltd.

Bojíte se rádi? Jedny z nejlepších hororů umí jednoznačně v Asii. Vyhlášené je svými horory zejména Japonsko, ale tentokrát po celé Asii zabodoval film z Thajska. Dům běsů (Home For Rent) nyní zamíří i na Netflix, kde bude dostupný s českými titulky.

Hororový thriller společnosti Sophon Sakdaphisit Dům běsů, který ovládl pokladny kin nejen v Thajsku, ale i v dalších zemích Asie, nyní míří na Netflix. Jeden ze tří dosud nejvýdělečnějších thajských filmů tohoto roku dorazí na streamovací platformu už 8. srpna.

Vypráví o manželském páru Ning a Kawinovi, který se rozhodne přestěhovat do bytu a pronajmout svůj dům dvěma nájemníkům. Poté, co se nastěhují, Ning si všimne, že Kawin začíná vykazovat neobvyklé známky chování. Je tajemný a často mizí z bytu ve 4 hodiny ráno. Ning si také brzy si všimne, že má její muž zvláštní tetování ve tvaru trojúhelníku. Kawin se totiž od nových nájemníků nechal zatáhnout do nebezpečné sekty, která má spadeno na jejich dcerku Ing, tedy hlavně na její tělo. Ning ji teď musí za každou cenu ochránit!

ČTĚTE TAKÉ: Nejlepší španělský film v historii Netflixu bude mít pokračování. Dystopický psycho horor je nechutným odrazem lidské společnosti

Hlavní roli si ve filmu zahrála populární thajská herečka Nittha Jirayungyurn. V dalších rolí se objeví Penpak Sirikul a Sukollawat Kanaros. Režisérem snímku je Sophon Sakdaphisit, jež se prosadil v žánrech horor a thriller s řadou atmosférických rysů.

„Jedním z bodů, které je ve filmu třeba vyzdvihnout, je způsob, jakým se scenáristovi podařilo alespoň jednou zmást diváky, když se snažili uhodnout pokračování příběhu,“ píše o filmu ve své recenzi Christie Stefanie z CNN Indonesia.

„Překvapivě kvalitní převtělovací horor, ve kterém se postupně vysvětluje motivace postav, a všechny kousky skládačky do sebe pomalu zapadnou. Třeba se však smířit s tím, že ne všechno se vysvětlí hned, takže budeme skákat v ději. Je to sice více originální a zajímavé než vyloženě děsivé, ale bylo vidět, že režisér ví, co dělá, jeho technická dovednost a práce s postavami je na velmi vysoké úrovni,“ píše se zase v zatím jediné recenzi na ČSFD. A film zatím hodnotí kladně i pár jedinců, kteří ho viděl, na IMDB.

TAKÉ JSME PSALI: Nový krimi horor Netflixu diváky překvapil nečekaným závěrem. Pachatele netrefí nikdo

Zdroje: ScreenDaily, Netflix, CNN Indonesia, ČSFD, IMDB

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.