Filmový hit Spy Kids se dočká pátého dílu. Po 22 letech se pokračování ujal stejný režisér

Michaela Pašková
Foto: Robert Rodriguez/Netflix

Po dlouhých dvanácti letech od posledního dílu filmové série Spy Kids se diváci budou moct na Netflixu podívat na novinku Spy Kids: Armagedon (Spy Kids: Armageddon). Natáčení filmu se opět ujal režisér Robert Rodriguez. Stejně jako v předešlých snímcích má sourozenecké duo za úkol zachránit své rodiče poté, co selžou na důležité misi.

Není úplně běžné, aby jeden režisér pracoval na všech doposud zveřejněných snímcích úspěšné filmové série a poté pracoval na nové verzi. Filmařovi Robertu Rodriguezovi se to ovšem povedlo. V roce 2001 měl premiéru první díl Spy Kids: Špióni v akci, který vydělal 147 milionů dolarů. Následující pokračování, Ostrov ztracených snů a Konec hry, si vedla stejně dobře, a to i bez výrazného navýšení rozpočtu. Nicméně čtvrtý díl, Stroj času už tolik úspěšný nebyl a malý zisk znamenal přerušení série na neurčito.

V roce 2020 se na Netflixu objevil snímek Můžeme být hrdinové, jenž se odehrává ve světě Spy Kids. Přestože film dosahuje na ČSFD v hodnocení hodně slabých 37 %, recenzenti se shodli, že děti má určitě čím zaujmout. Nicméně dospělé unudí smrti. Zmíněný film se stal jedním z nejúspěšnějších dětských snímků v historii Netflixu. Během prvních čtyř týdnů po uvedení ho zhlédlo 53 miliónů domácností.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: 10 skvělých fantasy seriálů, které můžete sledovat na Netflixu v češtině: Od Wednesday až po Zámek a klíč

Není divu, že po takovém úspěchu Netflix umožnil Rodriguezovi natočit vysněný pátý díl Spy Kids: Armagedon. Tvůrce ke spolupráci přizval také své syny. Racer se podílel na scénáři a Rebel se postaral o složení hudby. „Přál bych si, abych se mohl vrátit strojem času a zeptat se svého osmiletého nebo devítiletého já, co by chtěl ve filmu vidět,“ uvedl režisér v rozhovoru pro Netflix.

Foto: Robert Rodriguez/Netflix

Přestože filmaři zůstávají v kontaktu s původními představiteli Spy Kids, nový snímek nebude navazovat na předešlé. To však neznamená, že se v něm neobjeví žádné odkazy na původní filmy. „Budou tam skryté indicie,“ uvedl Rodriguez. Jednat se tak bude o reboot se zbrusu novým hereckým obsazením. Jako rodiče se ukážou představitel superhrdiny, který si říká Shazam! Zachary Levi a Gina Rodriguez, jež je známá ze seriálu Panenka Jane. Everly Carganilla a Connor Esterson ztvární jejich potomky.

PSALI JSME: Od Star Wars po Pottera: 10 filmových sérií, které stále vydělávají miliony a konec jejich úspěchu je v nedohlednu

V novém díle děti nejlepších tajných agentů nevědomky pomůžou mocnému hernímu vývojáři vypustit do světa nebezpečný virus, který mu zajišťuje kontrolu nad veškerou technologií. Aby zachránili svět a své rodiče, musí se sami stát špióny.

Snímek Spy Kids: Armagedon bude na Netflixu od 22. září.

Zdroje: TUDUM, Screen Rant, What‘s on Netflix, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.