Oscarové válečné drama, legendární Cruise i notná dávka Atkinsona aneb 15 velkých filmových hitů, které si můžete pustit na Netflixu

Top Gun / Foto: Paramount Pictures

Netflix je plný filmů a seriálů z vlastní produkce a každým dnem přidává další a další. Ale kromě toho je na něm ke zhlédnutí také spousta filmových hitů, na které zakoupil licence a může je tedy svým předplatitelům nabízet ke zhlédnutí. Aktuálně je na Netflixu k vidění spousta starých dobrých hitů. Některé poprvé, jiné znovu po pauze, kdy na ně neměl Netflix licenci.

Jedním z licenčních filmů, které jsou nově dostupné na Netflixu, je dramatická komedie Terminál z roku 2004 s Tomem Hanksem v hlavní roli. Vypráví o Viktoru Navorskim, který přiletí do USA, jenomže netuší, že během dlouhého letu proběhl v jeho zemi vojenský převrat a nesmí vstoupit na území USA. S pasem neexistující země musí strávit nějakou dobu v tranzitní části Kennedyho letiště a čekat, až v jeho zemi skončí občanská válka. Týdny a měsíce jsou čím dál tím delší a Viktor pomalu objevuje labyrint terminálu.

Na Netflixu je nyní ke zhlédnutí i legendární Top Gun z roku 1986 s Tomem Cruisem v roli odvážného letce Peta Mitchella přezdívaného Maverick.

Na své si přijdou i ženy, které jistě ocení Deník Bridget Jonesové, Bridget Jonesová – S rozumem v koncích a Dítě Bridget Jonesové. V legendární romantické komedii a jejích dvou pokračováních se Renée Zellweger potýká nejen s trablemi s láskou, ale i se spoustou trapasů. Něžné pohlaví si jistě užije i notnou dávku romantiky u dramatu Pýcha a předsudek s Keirou Knightly.

Pokud máte rádi britského komika Rowana Atkinsona, pobaví vás komedie Mr. Bean: Největší filmová katastrofa, Prázdniny pana Beana, Johnny English, Johnny English se vrací a Johnny English znovu zasahuje.

Z historických snímků nabízí Netflix například vysoce hodnocený film Pianista. V dramatu podle vzpomínek hlavního hrdiny se slavný polský pianista Wladyslaw Szpilman snaží přežít útlak nacistické tyranie 2. světové války.

Drama Jisté ženy z roku 2016 zase vypráví příběhy tří nezávislých žen, kterým se náhle zkomplikuje život v pěkném, malém městečku v Montaně. Romantická komedie Co ty jsi za číslo? zase vypráví o Ally Darling, která svého osudového muže musí najít mezi těmi, kteří už byli jejími milenci. Pomoc při hledání jí nabídne sexy soused, jehož táta byl policistou a on po něm podědil detektivní sklony.

Fanoušci akce a krimi se mohou podívat na film Muž v ohni s Denzelem Washingtonem a Dakotaou Fanning. Bývalý agent CIA, který nemá pro co žít, přijme nabídku dělat bodyguarda desetileté dívce v Mexico City. Když ji unesou, udělá všechno, aby ji dostal zpět.

Všechny filmy jsou na Netflixu dostupné s českými titulky.

Zdroje: Netflix, ČSFD, Autorka článku

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.