Film, který vzdává hold učitelům: Poslední vagón slibuje jedinečný emotivní a inspirativní příběh, který stojí za to vidět

Eva Lenská
Foto: Alejandro López Pineda/Netflix

Netflix tentokrát potěší i děti a uvede hřejivý mexický rodinný film Poslední vagón (El Último Vagón), který se zaměří na partu kamarádů a jejich odvážnou učitelku. Škola, která má do běžné daleko, nesmí skončit. Bránit ji budou malý Ikal, jeho kamarádi a taky jeden pes. Tohle dobrodružství z mexického venkova a železničního vagónu prostě musíte vidět. A to i přesto, že se blíží prázdniny.

Malý Ikal a jeho rodina žijí ve vlaku, který cestuje napříč zemí. Jeho otec Tomás opravuje a staví železniční tratě. To znamená, že rodina nikdy nezůstává na stejném místě příliš dlouho. Na poslední zastávce se však Ikal seznámí s Chicem, vzpurným chlapcem, kterého obdivuje, s Valerií, inteligentní dívkou, která ho nakonec poučí o první lásce, s Tuertem, chlapcem ze společenství železničářů a s Quetzalem, a v neposlední řadě s voříškem, který si Ikala vybere jako svého nového páníčka. Čtveřice kamarádů se vzdělává pod vedením Georginy, odhodlané učitelky. Ta pro své žáky udělá cokoli i s tím málem, co sama má. Společně pomohou Ikalovi, aby poprvé cítil, že někam patří.

ČTĚTE TAKÉ: Netflix připravuje velkorozpočtový dokumentární seriál o slavném vojevůdci Alexandru Velikém

Blíží se však velká hrozba. Přijíždí Hugo Valenzuela, inspektor z ministerstva školství, který má za úkol zavírat venkovské školy, údajně pro vyšší dobro. To znamená, že spousta dětí už nebude mít šanci pokračovat ve vzdělávání. Bohužel se zaměří i na školu učitelky Georginy ve vyřazeném vagónu. Podaří se ji zachránit?

Snímek o délce 95 minut natočil režisér Ernesto Contreras podle scénáře Javiera Peñalosy. Zahráli si v něm Adriana Barraza, Kaarlo Isaacs, Memo Villegas, Ikal Paredes, Fátima Molina a Jeronimo Medina.

Partu dětí a školu v Posledním vagónu můžete i se svými dětmi navštívit na Netflixu 26. května.

Zdroj: Netflix, IMDb

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.