Francouzský akčňák ovládl Netflix. Nechybí v něm brutální realistická akce s přestřelkami

Foto: Nicolas Auproux/Netflix

Na konci dubna dorazil na Netflix akční francouzský film AKA. Hlavní hrdina, který se v něm infiltruje do zločinecké organizace, před sebou nemá vůbec jednoduchý úkol. Snímek aktuálně vede globální žebříček sledovanosti na Netflixu. U nás však zaostává.

AKA sleduje speciálního agenta Adama Franca, kterého si zahrál Alban Lenoir. Ten se v utajení infiltruje do zločinecké organizace a nečekaně se spřátelí se synem svého šéfa. Když začne být situace vypjatá a nebezpečná, musí někdo dítě z tohoto prostředí dostat a ochránit ho. Právě tenhle úkol padne na Franca, který se bude muset rychle rozhodnout, na čí straně nakonec stojí.

Francouzský akční kriminální thriller si už pár dní drží první místo v globálním žebříčku nejsledovanějších filmů na Netflixu. Na českém Netflixu se chvíli vyšplhal až na druhou pozici, ale brzy z ní zase spadl. Aktuálně se drží na třetím místě za thrillerem Stillwater s Mattem Damonem v hlavní roli, který Netflix nedávno přidal do svého seznamu a českou komedií Hádkovi.

TAKÉ JSME PSALI: 10 zajímavostí o seriálu Narcos: Celovečerní film, identické místo smrti nebo skutečné postavy v seriálových rolích

Film AKA si nevede špatně ani co se týče hodnocení. Na Rotten Tomatoes mu kritici udělili 75 % a publikum dokonce 77 %. Diváci v tuzemsku na ČSFD jsou trochu přísnější. Udělují většinou po třech až čtyřech hvězdičkách a celkově má aktuálně film 64% hodnocení.

„Velmi dobrá Francie. Přesně tenhle typ filmů jim prostě jde od ruky, dokážou vždycky podat hodně brutální, syrovou a realistickou akci s přestřelkami. Příběh co do originality sice nic výjimečného, ale co do provedení znatelně lepší,“ píše jeden z recenzentů.

„Slušná žánrovka, která nepřináší nic nového, ale když dojde na akci, tak je sympaticky kontaktní, hlavní hrdina správná mašina,“ píše další a jiný dodává: „Zkraje se to táhlo, ale ve druhé půlce už bylo lépe. Teda kromě závěrečných stmívaček. Dost se natáčelo po tmě.“

TAKÉ JSME PSALI: Nejnebezpečnější kaskadérské kousky Toma Cruise v Mission: Impossible. Při posledním ho od smrti dělilo 6 sekund

Zdroje: Netflix, FlixPatrol, Rotten Tomatoes, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Petr Cizek

    Nesympatický herec....akce dobrá...

  2. Miroslav Krejčík

    Co je na tom filmu tak skvělého?

    1. Petr Cizek

      Nic