Netflix chystá adaptaci povídky od Roalda Dahla s Benedictem Cumberbatchem. Režie se ujme tvůrce Grandhotelu Budapešť

Tereza Pulgretová
Foto: Fox Searchlight 

Precizně zvolená paleta barev, symetrie a dlouhé komplikované záběry. Podobný obrázek si nejspíš vybaví každý, kdo viděl nějaký kousek z dílny Wese Andersona. Unikátní filmařský styl, který se nyní snaží fanoušci napodobit i v trendech na TikToku, si letos užijí také uživatelé Netflixu. Slavný režisér pro ně totiž chystá novinku podle předlohy spisovatele Roalda Dahla s názvem The Wonderful Story of Henry Sugar.

Ačkoliv na Netflix přibývá nový obsah v podstatě každý den, ne všemu věnují uživatelé velkou pozornost. Každý rok se ale objeví několik filmů, které opravdu stojí za zhlédnutí. A mezi takovými letošními peckami, které platforma uvede, je i jeden kousek určený pro opravdové fajnšmekry. V čele s Benedictem Cumberbatchem se na streamovací službu vydává známý režisér Wes Anderson s adaptací povídky Podivuhodný příběh Henryho Sugara od Roalda Dahla.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Politička Shirley Chisholm přepsala dějiny Ameriky. V novém filmu Netflixu ji ztvární oscarová herečka

Při volbě předlohy si Anderson zvolil ne úplně typické dílo z Dahlovy literatury. Pátrání po scénáři ho dovedlo k příběhu o zvláštním muži jménem Henry Sugar, který skrz svoji fascinaci neobvyklou schopností jiného člověka, přinese světu veliké dobro. Kniha britského spisovatele, který je mezi kritiky známý spíš pro svá potemnělá díla, tak lehkým nádechem a šťastným  koncem, který člověka zahřeje u srdce, do jisté míry vyniká.

Henry Sugara, který má rád čtení a gambling a jenž se ve svém neuvěřitelném osudu promění z hráče na altruistu, ztvární Benedict Cumberbatch. Ve filmu o muži, jenž souhrou náhod dokáže z pouhé zvídavosti nakonec vybudovat síť nejlepších sirotčinců po celém světě, se ale objeví i další Andersonova stálice. Snímek doplní protagonista dobrodružné komedie Grandhotel Budapešť (2014) Ralp Fiennes, po jeho boku diváci uvidí také Deva Patela, Bena Kingsleyho nebo Ruperta Frienda.

ČTĚTE TAKÉ: Herce Benedicta Cumberbatche unesli v Africe: Svázali ho, naložili do kufru a odjeli

Další tváře, které se v Andersonově tvorbě objevují pravidelně, ale nová komedie tentokrát neukáže. Tildu Swinton, Scarlett Johansson i Adriena Brodyho totiž letos fanoušci uvidí ve filmařově druhém očekávaném kousku s názvem Asteroid City, jenž jde do kin v červnu. Snímek připravovaný pro Netflix ale datum premiéry ještě nemá. 

Rok 2023 přeje i milovníkům samotného Roalda Dahla. V prosinci totiž budou kina promítat nové zpracování známé pohádky o Willy Wonkovi. Tentokrát se zaměří na to, jak se při jednom ze svých prvních dobrodružství potkal s Umpa-Lumpy. Mladého milovníka čokolády si zahraje lamač srdcí Timothée Chalamet.

Zdroj: ČSFD, MovieWeb, World of Reel, IMDb

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.