Na Netflix míří rozverná komedie ze slovenského Balkánu. Potěší hlavně fanoušky trilogie Slunce, seno

Eva Lenská
Foto: Itafilm / Lukáš Sýkora

Co se tak spolu s komedií Vitaj doma, brate! vydat za srbskými Slováky, kteří se nepřizpůsobili a stále zachovávají své tradice? Mohl by to být zajímavý výlet plný ujetých vtípků, rodinné atmosféry a jednoho dávného tajemství. Scénář psal sám život a tvůrci slibují něco na způsob Slunce, seno se slovensko-srbským nádechem.

Marína přijíždí za rodiči do Báčského Petrovce, aby jim představila svého snoubence, známého spisovatele Zoliho. Zarytý abstinent a vegetarián to zpočátku nemá na vesnici proslavené klobásami a pálenkou jednoduché. Ale jen do chvíle, než všichni uvěří, že o nich napíše knihu a oni se konečně proslaví po celém světě. Tedy skoro po celém!

Marínin otec Karol by měl mít z dceřina štěstí radost, ale příchod Zoltána v něm probudí tíhu dávného tajemství, které mělo zůstat navždy skryto. Slunce spaluje rozpálenou srbskou pláň a slovenská rozbuška plná balkánského temperamentu brzy vybuchne.

ČTĚTE TAKÉ: Netflixu vévodí další česká komedie. Ve sledovanosti předběhla skvělé historické drama i Spolu s Kozubem

Komedii natočil režisér Peter Serge Butko a scénář vychází ze skutečných příběhů, které lidé během několika let zapisovali do kroniky divadelního klubu. Ve filmu si zahráli Róbert Jakab, Jaroslav Valentík, Miroslav Babiak, Marína Dir, Ján Sklenár, Petra Polnišová, Anna Šišková, Vlado Černý, Martin Hofmann a Radoje Čupić.

Snímek slibuje rodinnou atmosféru, dlouholeté tradice, svérázný humor a přirozenou zápletku s nečekanou pointou. Premiéru měl loni v srpnu, uživatele ČSFD ale moc neohromil a udělili mu pouhých 44 %. Na IMDb si film hodnocením 7,3/10 trochu polepšil, nicméně obrázek si raději udělejte sami. Koneckonců ani Slunce, seno nikdy nebylo adeptem na Oscara a přesto má své fanoušky.

Bláznivá slovenská komedie Vitaj doma, brate! bude na Netflixu už 3. května.

Zdroj: ČSFD, Sme, Cinemax

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.