Na Netflix míří bizarní česká komedie. Závislost na erotice svede dohromady naprosto nesourodou pětici

Eva Lenská
Foto: Punk Film

Českých komedií je na Netflixu již spousta, ale většina je převážně pro ženy. Tentokrát ale budou mít radost pánové, zejména ti, kteří fandí erotice. Netflix totiž uvede bláznivou komedii Pánský klub, která nabídne spletitou mozaiku osudů, jednu půvabnou psycholožku a pětici svérázných mužů.

Na terapii pro eroticky závislé začne docházet pět zcela odlišných mužů. Nesmělý učitel Cyril (Jiří Mádl) má problém s tím, že až moc myslí na své studentky. Notorický sukničkář a nevěrník Eda (Milan Šteindler) potřebuje umravnit, jinak se s ním rozvede jeho manželka Jitka (Nela Boudová). Ajťák Martin (Martin Leták) ze sebe dělá velkého milovníka, ale ve skutečnosti neumí ženu ani oslovit. Scenárista Přemek (Bolek Polívka) zas na stará kolena odolává své múze a vyhořelý rocker Gigi (Zdeněk Žák) nemá už o erotické radovánky zájem.

Tuto nesourodou pětici si vezme na starost krásná, ale ne příliš zkušená terapeutka Linda (Kristýna Hrušínská), které se skupinová terapie brzy vymkne z rukou. Sezení s klienty naberou nečekaný spád a divák se může těšit na umně poskládanou mozaiku zcela neuvěřitelných příběhů.

ČTĚTE TAKÉ: Nový psychologický thriller Netflixu je plný žhavých milostných scén. Herec Richard Armitage promluvil o jejich natáčení

Pánský klub je adaptací stejnojmenné divadelní hry, kterou má stejně jako film na svědomí režisér a scénárista Matěj Balcar, jenž o námětu filmu řekl: „Nevěra je téma, které nabízí jak humorné historky, tak smutné osudy, a tak mě napadlo podívat se na ni z pohledu lidí, kteří ji dlouhodobě provozují. Zajímalo mě, co je k nevěře vede, jak ji provádějí a co to dělá s jejich svědomím. Při svém pátrání jsem došel k tomu, že jednotná příčina tohoto počínání neexistuje. Nevěra se totiž týká všech sociálních skupin, napříč vzděláním i morálkou. V této rozmanitosti jsem objevil velký komediální potenciál a tak vznikl Pánský klub.“

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Politička Shirley Chisholm přepsala dějiny Ameriky. V novém filmu Netflixu ji ztvární oscarová herečka

Divadelní hra, která měla premiéru v Divadle Na Jezerce, se dočkala velkého úspěchu. S filmem už to tak růžově nevypadá. Uživatelé ČSFD mu dali hodnocení pouhých 46 % a filmoví kritici ho hodnotili průměrně až podprůměrně.

Matěj Balcar, manžel Kristýny Hrušínské, zapojil do výroby filmu celkem 16 svých příbuzných. Na place proto vznikla takzvaná panákovací hra, která nařizovala, že za každého Balcara na plátně si musíte dát panáka. Dokoukat závěrečné titulky pak bylo poměrně náročné. Můžete to při sledování sami vyzkoušet. Pak bude možná vyšší i hodnocení.

Komedie je dlouhá 91 minut a na Netflixu si ji budete moci pustit 25. června.

Zdroj: ČSFD, Totalfilm, Falcon

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.