Pokud se chcete skutečně bát: Kultovní horor, který se natáčel jen 8 dní a měl rekordní tržby, bude brzy dostupný na Netflixu

Eva Pospíchalová
foto: Netflix

Legendární horor Záhada Blair Witch (The Blair Witch Project) bude v květnu dostupný na Netflxu. Proč je dodnes tak úspěšný? Našli se vlastně filmaři záhad, kteří tak záhadně zmizeli?

Záhada Blair Witch je jedním z nejpopulárnějších filmů našeho dětství. V roce 1999 tento horor obletěl internet a rozpoutal diskuzi nejen v online světě. Film vypráví příběh trojice studentů, kteří v roce 1994 pátrají po pravdě ohledně legendy zvané Blair Witch. Údajně jde o ženu, která rituálně zabíjí lidi a jejich těla ukrývá.

ČTĚTE TAKÉ: Když Netflix zlomí fanouškům srdce: 10 seriálových hororů, které už nebudou mít pokračování

V nebezpečném lese v Marylandu se trojice studentů vypraví natočit dokument a rozluštit záhadu. Po cestě ale narazí na spousty paranormálních jevů, které jim dávají na vědomí, že v lese nejsou vítáni – podivné zvuky, zmizení osobních věcí, děsivý smích, symboly, stopy krve a další. Tři mladiství se nakonec z lesa nikdy nevrátí. Jejich filmařské vybavení je nalezeno o rok později a my můžeme zhlédnout záběry, které po pravděpodobně mrtvých teenagerech zbyly.

Na premiéře filmu byly rozvěšeny plakáty s fotografiemi trojice, které prosí diváky, aby pomohli nezvěstné najít. Oficiální webové stránky zveřejňovaly policejní zprávy o pohřešovaných, jejich fotografie z dětství, rozhovory ze zpravodajství apod. Dále byly uvedeny i rozhovory s vyšetřovateli a policií, kteří na případu pracovali. Našli se však někdy Heather, Mike a Josh či jejich těla?

ČTĚTE TAKÉ: Když krev teče proudem: 5 nejkrvavějších filmů všech dob

Jestli o Záhadě Blair Witch slyšíte poprvé tak se nemusíte děsit. Postavy jsou ve skutečnosti herci a geniální propagace filmu byla jen chytrý marketingový tah. Film a webové stránky měly miliony zhlédnutí a snímek se rychle stal možná prvním kinematografickým virálem, a to již v 90. letech. Natáčel se také pouhých osm dní a vydělal přes neuvěřitelných pět miliard. V poměru náklady/výdělek je tedy naprostým rekordmanem. 

Na Netflixu můžete zhlédnout autentické záběry” či naladit nostalgickou chvilku již 1. května.

Zdroj: BBC, USA Today, www.blairwitch.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.