Švédská komedie o čtyřicátnici zakleté v čase nám ukáže, že omládnout nemusí být zrovna výhra

Eva Lenská
Foto: Robert Eldrim / Netflix

Je vám více než pětatřicet nebo dokonce čtyřicet? Jak by se vám líbilo, kdybyste se mohli vrátit do doby, kdy vám bylo sladkých 18 a vy jste měli teprve všechno před sebou? Stát se to může, ale jenom ve filmu. Hrdinka švédské romantické komedie Zas a znova (One More Time) z toho ale nakonec nebude tak odvázaná, jak čekala.

Když čtyřicetiletou Amelii (Hedda Stiernstedt) srazí v noc jejích narozenin kamion, probudí se zpět v roce 2002, v den svých osmnáctých narozenin, s možností prožít znovu svůj nejlepší den a udělat ze svého života dokonalou vizi toho, co si předsevzala.

Když si však uvědomí, že uvízla v časové smyčce a je jí souzeno prožívat stále stejný den, rozhodne se zjistit, co musí napravit, aby mohla minulost doslova nechat za sebou a vrátit se do současnosti. Ačkoli si předtím přála být zase osmnáctiletá, nyní jí zůstaly jen oči pro pláč.

Švédskou „Princeznu zakletou v čase“, jak bychom mohli snímek Zas a znova pro podobnost nazvat, natočil mladý režisér Jonatan Etzler, který doposud točil jen krátkometrážní filmy. Příběh Amelie je jeho celovečerním režijním debutem. Jelikož za krátký film Get Ready with Me dostal Studentského Oscara, jistě nás zajímá, jak se na komedii, určené zejména ženám, vyřádil.

Točí Švédi stejně dobré komedie jako thrillery? To budeme moci s Amelií zjistit 21. dubna.

Zdroj: Netflix, IMDb

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.