Na Netflixu boduje temný španělský thriller, který kombinuje sériové vraždy s pandemií Covid-19

Eva Lenská
Foto: Netflix

Od vypuknutí pandemie covid-19, která zastavila celý svět, uplynuly tři roky. Filmaře však toto téma stále láká a proto není divu, že vznikl temný španělský thriller Infiesto, který v současné době kraluje v TOP 10 nejsledovanějších filmů na Netflixu. Diváky dostal skvěle vychytanou kombinací akce, napětí a adrenalinu.

Snímek, který měl na Netflixu premiéru 3. února, líčí příběh inspektora Samuela Garcíi (Isak Férriz) a jeho kolegyně Castro (Iria del Río), kteří jsou povoláni do malého hornického městečka v horách Asturie, kde se náhle objeví dívka jménem Saioa (Andrea Barrado), která byla několik měsíců považovaná za mrtvou.

Její zranění a vůbec celkový stav těla naznačují, že byla celou dobu v zajetí. Jelikož je v šoku, nemůže vyprávět svůj příběh, a tak detektivové musí pátrat po pachateli bez jakýchkoli stop. Během vyšetřování si oba rychle uvědomí, že pandemie je asi ten nejmenší problém, protože nejde o obyčejný případ únosu, jak se domnívali, ale škodí tu jakási zlověstná bytost. Musí tedy co nejdříve zamotaný případ vyřešit, aby zachránili nevinné životy.

Španělský thriller, který má na svědomí režisér a scénárista Patxi Amézcua, trvá 96 minut a natáčel se 7 týdnů přímo v Asturii. Podle některých odborníků film solidně rozvíjí strhující děj i napětí a stupňuje ho scénu po scéně. Drama, které vypukne v posledních 15 minutách, je tedy velmi působivé a odlišuje příběh od podobných kousků tohoto žánru.

Uživatelé ČSFD na to sice mají kapánek odlišný názor, neb si film vysloužil průměrných 58 %, přesto ho jeden z recenzentů ohodnotil slovy: „Skvělá kriminálka, inspirovaná trošku Temňákem. Líbila se mi covidová dějová podlinka, hudba, městečko, atsmoféra… Vše nastolovalo depresivní náladu. Asi by bylo lepší z toho udělat seriálek, aby vše nebylo tak honem, honem, a mohla právě ta atmosféra i pátraní v době covid lockdownů pořádně vyniknout.“

Zdroj: ČSFD, Netflix, Infobae

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.