Zachránil ženu před násilníkem, který se prohlašoval za Krista. Stopař, který se zná s Kimmelem a Bieberem, pak sám brutálně vraždil

Tereza Pulgretová
Foto: Netflix

Z mladíka toužícího po dobrodružství přes hrdinu internetu až k vrahovi, který skončil za mřížemi. I tak může skončit na první pohled nevinná a dobrodružná cesta nomáda vandrujícího po Americe. Stěží uvěřitelný příběh „stopaře se sekerou“ nyní zachytil tvůrci Netflixu v novém dokumentu. 

Že je život někdy pěkná jízda ví asi většina lidí. Málokdo ale na vlastní kůži zažije tolik věcí, jako Caleb Lawrence McGillvary. Za deset let se mu podařilo zachránit život cizí ženě, stát se hrdinou, proslavit se na internetu a poté se nechat zatknout za vraždu. Raketový vzestup a nejspíš ještě rychlejší pád dnes čtyřiatřicetiletého Kanaďana zpracovala pro Netflix režisérka Colette Camden.

Šílená cesta, kterou McGillvary urazil v pouhých deseti letech, čítá mnohé neuvěřitelnosti. Vše začalo v únoru 2013, když stopoval poblíž kalifornského města Fresno a nastoupil do auta muži jménem Jett Simmons McBride.

Řidič, který stopaře nabral, se mu při jízdě přiznal ke znásilnění čtrnáctileté dívky. „Nebral jsem ho vážně až do doby, kdy prohlásil, že je Ježíš Kristus a může si dělat co chce. Pak srazil muže, který stál opodál,“ sdělil mladík ve videu, které obletělo svět.

Když muži přispěchaly na pomoc dvě ženy, jednu z nich McBride napadl. V ten moment nomád neváhal, vzal svoji sekyrku a třikrát násilníka udeřil do hlavy. Rozhovor, který po incidentu McGillvary poskytl stanici Fox KMPH, byl během pár hodin virální.

Bezstarostný dobrodruh se tak stal přes noc internetovým hrdinou, kterého oslavovaly miliony lidí. V následujících týdnech ho do své talk show pozval Jimmy Kimmel, spolupracovat s ním chtěl i Justin Bieber, dokonce dostal nabídku na vlastní reality show od producenta Držte krok s Kardashians. Jen tři měsíce poté ale McGillvary zatkli a obvinili z vraždy právníka Josepha Galfyho…

Zdroje: ČSFD, Netflix, Daily Mail, Oxygen, Youtube

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.