Na Netflix míří další český film. Romantická komedie s Vicou Kerekes láká na krásnou šumavskou přírodu

Eva Lenská
Foto: Bohemia MP

Na Netflix míří další česká romantická komedie s oblíbenou maďarsko-slovenskou herečkou Vicou Kerekes v hlavní roli. Láska na špičkách sice není žádný trhák, ale nabídne vám roztančené primabaleríny, fešné hasiče a kouzelný český venkov. 

Bývalá primabalerína Tereza (Vica Kerekes), která kvůli úrazu ukončila kariéru tanečnice, se spolu s manželem Petrem (Jiří Havelka) a sedmiletou dcerou Maruškou (Valentýna Bečková) přestěhovala na venkov do opuštěného mlýna, který zdědila po babičce. S buldočí vůlí a minimem peněz stavení rekonstruuje, aby vytvořila rodině nový domov.

Přivydělává si tím, že vede v místní škole kroužek pohybové výchovy. Učí životem unavené ženy dávno zapomenutým tanečním pohybům a jejich dcerky základům baletu. Petr na venkově není šťastný, chce dělat kariéru v Praze. Manželství prochází krizí a Tereza musí navíc bojovat i s omezenými venkovany, kteří se proti ní spiknou.

Jedné noci začne mlýn hořet, tudíž dorazí dobrovolní hasiči a jejich pohledný velitel Edmund (Ondřej Veselý), který Terezu okouzlí. Petr pak oznámí, že se stěhuje do Prahy, ředitel školy hodlá zrušit kroužek pohybové výuky, a na scéně se zničehožnic objeví Tereziny kamarádky. Nezbývá nic jiného než vymyslet plán, jak kroužek zachránit…

Romantickou, a zároveň tak trochu i rodinnou, komedii natočil režisér Petr Zahrádka podle scénáře Aleny Kroupové. Ve filmu si zahráli také Igor Chmela, Jakub Kohák, Linda Rybová, Pavel Nový a Leoš Noha.

Natáčet se začalo v červenci roku 2020 na Šumavě. O menší drama se postaral Leoš Noha, který dostal během natáčení infarkt. Naštěstí vše dobře dopadlo a po zotavení mohl ve své roli jednoho z hasičů pokračovat.

Filmové kritiky snímek příliš neoslovil. Většinou mu dali okolo 50 %. Uživatelé ČSFD byli ještě přísnější. Snímek si od nich vysloužil pouhých 42 %. Většina z nich se však shodla na tom, že pár plusů film má. Okouzlující Vicu Kerekes, vtipného Jakuba Koháka, pár pupkatých pánů v baletních sukýnkách a povedenou hudbu Jana P. Muchowa.

Lásku na špičkách si můžete na Netflixu pustit už 1. ledna.

Zdroj: ČSFD, Kinobox

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.