Diváci vybrali desítku nejlepších filmů roku. Je mezi nimi i film natočený v Česku

Foto: Netflix

Na konci roku se sestavuje spousta žebříčků o nejlepších filmech a seriálech a výjimkou není ani internetová filmové databáze IMDb. Ta nyní vyhlásila desítku nejlépe hodnocených filmů roku 2022. Je mezi nimi i film z Netflixu.

IMDb zveřejnila desítku nejlépe hodnocených filmů za letošní rok. Skóre se počítalo poměrem hodnocení vůči počtu hlasů. Jak je vidět, Marvel stále letí, i přes to, že ho diváci v posledním roce celkem dost kritizovali. Podle metrik internetová filmové databáze se letos vítězem stává Batman Matta Reevese, ale hned za ním jsou Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství a Thor: Láska jako hrom.

Překvapením je, že opěvovaný Top Gun: Maverick Toma Curise skončil až čtvrtý. Pátý je pak opět Marvel, tentokrát s filmem Black Panther: Wakanda nechť žije.

Šestý se umístil akční thriller Seveřan a překvapivě je v desítce nejlepších na sedmé příčce akční film Netflixu natáčený v Česku The Gray Man od Netflixu, který ale přitom například diváci v Česku moc kladně nehodnotili. Na ČAFD má film dokonce je 59 %.

TOP 10 filmů IMDb

  1. The Batman
  2. Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství
  3. Thor: Láska jako hrom
  4. Top Gun: Maverick
  5. Black Panther: Wakanda nechť žije
  6. Seveřan
  7. The Gray Man
  8. Všechno, všude, najednou
  9. Smrt na Nilu
  10. X

Zdroj: Businesswire

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.