Netflix přinese nové zpracování pohádkového a cenami ověnčeného muzikálu Matilda Roalda Dahla

Eva Lenská
Foto: Netflix

Na své si během vánočních svátků přijdou i naše děti. Netflix pro ně připravil zábavný pohádkový muzikál nazvaný Matilda Roalda Dahla. Komu se líbil snímek Karlík a továrna na čokoládu, bude určitě nadšen i tentokrát.

Spisovatel a scénárista Roald Dahl se zapsal do povědomí milovníků knih, dětí i dospělých především jako autor báječných a originálních dětských knížek, ke kterým patří již zmíněný Karlík, ale také Jakub a obří broskev, Obr Dobr a samozřejme Matilda (v českém vydání Matylda).

Matilda (Alisha Weir) je zvídavá, bystrá, doslova geniální holčička s bujnou fantazií a těmi nejhoršími rodiči na světě. Zatímco její rodičům (Stephen Graham a Andrea Riseborough) stačí ke štěstí televize, hloupé klábosení a pochybné způsoby, jak přijít k penězům, ona se ráda ztrácí mezi stránkami milovaných knih.

Když jí laskavá slečna Dobrotová (Lashana Lynch) povzbudí, aby sama vymýšlela fantastické příběhy, dívenka je nadšená. Stejně tak se raduje, že může chodit do Crunchem Hall. Posléze ale s překvapením zjistí, že škola je zlověstné a tísnivé místo, které vede obrovská a zlá slečna Kruťáková (Emma Thompson). Matilda má však pro strach uděláno. Najde si nové přátele, odváží se postavit zlu a dá nenáviděné ředitelce školy na pamětnou. Kromě toho zjistí, že má jednu zvláštní a mimořádnou schopnost.

Nejnovější filmovou adaptaci Dahlovy knihy Matilda a vlastně i muzikálu, jenž se hrál třeba na Brodwayi a dostal cenu Tony, mají na svědomí režisér Matthew Warchus a scénárista Dennis Kelly. O hudbu a písničky se postaral australský skladatel, komik, herec a hudebník Tim Minchin. Trailer slibuje úžasnou podívanou a návykové písničky, velkolepá taneční čísla a spoustu legrace.

Matilda Roalda Dahla: Muzikál má na Netflixu premiéru už 25. prosince i s českým dabingem.

Zdroj: Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.