Kalifornský sen: Trochu obehraná americká pohádka s hvězdou 50 odstínů šedi

Eva Lenská
Foto: Focus Features / Glen Wilson

Na Netflix zamířil i americký snímek Kalifornský sen (The High Note) z roku 2020, ve kterém hlavní roli ztvárnila Dakota Johnson z 50 odstínů šedi. Není to žádný dokonalý trhák, nicméně zaujme například hereckým výkonem Tracee Ellis Ross.

Maggie (Dakota Johnson) sní o tom, že se stane úspěšnou hudební producentkou. Jako osobní asistentka popové hvězdy Grace Davis (Tracee Ellis Ross) by teoreticky měla mít tu nejlepší průpravu, jenže ono to takhle jednoduše nefunguje. Maggie je totiž jen poskok, který nosí kafe a oblečení z čistírny. Skáče kolem své šéfové jako pejsek a plní každé její sebemenší přání. Když dostane nějaký nápad na vylepšení show, Traciin producent Jack (Ice Cube) ho pokaždé zamítne, přestože zpěvačce ujíždí vlak a měla by už konečně přijít s něčím novým.

Foto: Focus Features / Glen Wilson

Podceňovaná Maggie však jednoho dne objeví mladého pouličního muzikanta Davida (Kelvin Harrison, Jr.) a rozhodne se, že mu pomůže s kariérou a zároveň si splní svůj životní sen. Zvládne však udělat ze svého objevu hvězdu a přitom plnit rozkazy své náročné šéfky? A co když přijde láska? Některé sny si člověk splnit může, z jiných se ale musí včas probudit.

Romantický hudební snímek natočila režisérka Nisha Ganatra podle scénáře scenáristky Flory Greeson. Herečka Tracee Ellis Ross se ve filmu bála zpívat, protože její matkou je hudební legenda Diana Ross. Když ta později dceru slyšela, rozplakala se dojetím.

Námět není nijak originální. Podobné pohádky o slečnách, které si chtějí splnit svůj sen, produkují filmové společnosti neustále. Má však poměrně pěkný soundtrack a hlavně skvělou Tracee Ellis Ross, která byla za svůj herecký výkon nominovaná na cenu People’s Choice Awards. Na ČSFD má film hodnocení 63%, což není zas tak zlé.

Snímek má 113 minut a na Netflixu bude dostupný 30. září.

Zdroj: ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.